Vi har aldri vært nærmere – Storhamar

Vi har aldri vært nærmere

Årets NM fortsatte med 4. runde-kamp mot de senere års suverene ener i norsk damehåndball, da Larvik gjestet BoligPartner Arena onsdag. Foto: Stian Høgsveen

Etter forrige ukes firemålstap på bortebane øynet Storhamar håp om å ta skalpen på fjorårsvinnerne, og gikk, som forhåndsannonsert offensivt ut i forsvar. Allikevel åpnet bortelaget scoringsprotokollen raskt, og ledet 3-0 før tre minutter var spilt. For Storhamars del var innledningen på kampen preget av lavt tempo i angrepsspillet og litt for mange skuddbom. Kamilla Sundmoen satte Storhamar første mål etter drøye fire minutter, og etter flere reduseringen kneppet vi innpå Larviks ledelse til 6-7 midtveis i omgangen.

Fra andre halvdel av 1. omgang bar kampen preg av flere utvisninger, dessverre fortrinnsvis til hjemmelaget. Larvik rykket dermed ytterligere i fra og avsluttet 1. omgang på den så langt største ledelsen i kampen – 16 – 11. Betina markerte seg positivt og noterte seg for hjemmelagets fem av elleve scoringer, mens Larviks Amanda Kurtovic nettet seks ganger for hjemmelaget i løpet av de første tretti minuttene.

2. omgangen startet lik den første for Storhamar defensive del, med et offensivt forsvar. Denne gangen lykkes de bedre, og etter snaut ti minutter av 2. omgang har kun bortelaget satt tre baller i Storhamar-målet etter pause. Samtidig har Storhamar scoret fem, hvorav Kamilla Sundmoen stod for tre av disse, og på et tidspunkt leder kun Vestfold-laget med èn scoring.

Etter ti passerte minutter rykket Larvik igjen ifra, og ledet med fire. Allikevel gjør gjestene flere feil i angrep, og Storhamar benytter anledningen til å kontre inn redusering på redusering. Etter 13 minutter leder Storhamar 2. omgang 8-4 og stemningen blant de 1224 tilskuerne i BoligPartner Arena er høy i det Storhamar kun ligger under 19-20 halvveis ut i 2. omgang.

Vi tar for første gang ledelsen i kampen etter 22,5 minutter da Tonje Enkerud setter inn 24-23. Deretter følgere lagene hverandre tett, med både hjemme- og bortelagsledelse om hverandre. Helt på tampen av kamper bommer vi på en kontring og ryker på en utvisning og klarer dermed ikke avansement til kvartfinalen i år. Vi gratulerer samtidig Larvik HK med kvartfinaleplass i årets NM.

Neste kamp for våre jenter er Grundigligaoppgjøret borte mot Sola førstkommende søndag kl. 18:00. Neste kamp i BoligPartner Arena er onsdag 12. oktober kl. 20:00 (NB! Merk tiden), motstander er Vipers Kristiansand.

Storhamar Håndball Elite – Larvik HK: 25 – 26 (11 – 16)