Årets første Grundigligaseier – Storhamar

Årets første Grundigligaseier

Årets andre hjemmekamp i BoligPartner Arena endte med årets første seier i Grundigligaen. Foto: Stian Høgsveen

Etter en litt avventende start på kampen ga en solid start på 2. omgang og en solid Stine Lidèn mellom stengene jubel i Storhamar-garderoben for første gang i årets serie. Kampen startet jevnt, og lagene fulgte hverandre med ettmålsledelse til hvert av lagene frem til 6-6, før Storhamar rykket fra med to mål for første gang i kampen. Kamilla Sundmoen satte dagens femte scoring, på straffe, til 8-6. Lise Binger åpnet også scoringskontoen på 9-6, og noterte seg for tre scoringer i første omgang.

Det samme gjorde Ellen Marie Folkvord, da hun satte ekte hattrick mellom 26:30 og 29 minutter. Til pause var resultatet 16-12 til hjemmelaget, og Halden-trener Jan Thomas Lauritzen sier til vår reporter at han føler laget har mer å gå på i 2. omgang, mens Arne Senstad er fornøyd med hva laget presterte de første 30 minuttene, selv om han ønsket noen små justeringer til siste halvdel av kampen.

2. omgang startet forrykende og Storhamar ledet omgangen 7-0 etter 9:35. Stine stengte buret bakover, og noterte seg for sin 11. redning før tredjedelen av omgangen var spilt. Halden satte sin første scoring da 12 minutter så vidt var passert, da Pernille Skaug satte sin sjette for kvelden. Etter dette kom Halden noe mer inn i kampen, og satte to på rad. Arne Senstad tok timeout, og ga samtidig Maria Jektvik Aarstad sjansen mellom stengene. Halden sjanset for å ta igjen noe av ledelsen, og med åpent mål kunne Storhamar sette ballen i mål fra langt hold ved flere anledninger.

I midten av 2. omgang kom Halden noe mer inn i kampen, og knappet inn på hjemmelagets ledelse ved flere anledninger. Dog hadde hjemmelaget kontroll på Østfold-laget, og holdt de på trygg avstand hele omgangen igjennom. Til slutt stod det på tavla og vi inkasserer årets første seirer i årets Grundigliga.

Neste hjemmekamp i BoligPartner Arena er onsdag 28. September mot Larvik HK i 4. runde i NM. Kampstart er kl. 19:00 (NB! Merk tiden) og billetter er i salg hos TicketCo.

Storhamar Håndball Elite – HK Halden: 28 – 22 (16 – 12)