Cupfinaledrømmen ble knust – Storhamar
Alma Hasanic Grizovic. Foto: Stian Bye Høgsveen

Cupfinaledrømmen ble knust

Storhamar nådde ikke målet om cupfinale i Oslo Spektrum. Vipers Kristiansand ble for sterke nok en gang.

Skuffelsen etter serietapet lørdag var lagt til side og det var et tent Storhamar som entret parketten i Boligpartner Arena tirsdag kveld. Alma Hasanic Grizovic startet kampen med to strålende redninger og fyrte opp publikum. Dessverre kastet laget bort for mange baller og spilte litt for passivt i angrepet. Det gjorde at Vipers fikk noen enkle mål og ledet 7-2 tretten og et halvt minutt. Da tok Arne Senstad timeout. På det meste ledet Vipers med seks mål. Da tok Kamilla Sundmoen over playmaker-rollen for Tonje Enkerud og det ble mer fart på angrepspillet. Selv med fem mål bak gikk både Storhamar-spillere og publikum til pause med troen på at dette kunne gå.

Andre omgang startet med to Storhamar-mål og Vipers-ledelsen var bare på tre mål. Håpet var tent. Men så kom de tekniske feilene igjen og laget fra Kristiansand straffet hamarsingene hardt. Etter vel sju minutter av omgangen hadde Vipers økt ledelsen til 18-11. Forsvaret falt også sammen og håpet forsvant. Resten av omgangen var dessverre blottet for spenning, og Vipers sikret seg en fortjent cupfinaleplass.

Den andre semifinalen spilles mellom Larvik og Stabæk onsdag 8. november.

Storhamar – Vipers Kristiansand 21-30 (8-13)