• Elise (til venstre) og Emma Skinnehaugen.

Den ene drar, den andre blir

Skrevet av Tore Svensrud

Tvillingene Emma og Elise Skinnehaugen (21) har vokst opp på og i Storhamar. Nå forlater en av dem klubben. Her avslører de hverandres personlighet.

 

Bare en langpasning unna Prestrudhallen, Storhamars gamle hjemmearena, vokste Skinnehaugen-tvillingene opp. Fritiden ble tilbrakt i hallen. Håndball i gult og blått har vært livet og hele tiden har de spilt på samme lag. Helt til nå.

 

Skilles for første gang

 

Elise har skrevet ny kontrakt med moderklubben, og gleder seg stort til neste sesong, forhåpentligvis i toppen av norsk håndball. Emma flytter til kjæreste i Oslo for å studere. Hun har planer om å fortsette med håndball, men en ny klubb er ikke helt i boks ennå.

Dette tenker de om at de skiller lag på håndballbanen.

Elise:

– Det blir veldig rart å ikke spille sammen med Emma! Vi har alltid spilt sammen, og utfyller hverandre på en måte. I hvert fall da vi var yngre. Emma var best i forsvar og jeg best i angrep. Uten Emma hadde jeg nok ikke spilt håndball på så høyt nivå, fordi hun dro meg med på fysiske treninger. Vi har hatt Prestrudhallen som vårt andre hjem, så vi har utallige timer der sammen. Vi i 96-og 95-årgangen var veldig gode og vant flere turneringer, så vi var heldige og fikk trene med mange gode spillere.

Emma: 

– Det blir veldig rart å spille uten Elise. Vi har liksom «hengt» etter hverandre siden vi ble født. Det er  litt trist når hun drar på trening og ikke jeg, men på en annen side kan det bli litt godt å ikke se hverandre hver dag. Oppveksten i Storhamar har vært bra. Vi bodde jo like ved hallen. Da vi spilte yngres hadde vi en veldig flink trener (Stein Erik Westvold), men vi har sammen måttet gjøre mye av jobben/treninga selv. Det er vel derfor vi har kommet dit vi er.

 

Avslører hverandre

 

Det er  lett å se forskjell på tvillingene ute på håndballbanen. Den ene er venstrehendt og de andre er høyrehendt. Men det er ikke like lett å se forskjell når du møter dem på gata.

Ingen kjenner hverandre bedre enn Emma og Elise. Vi har bedt søstrene Skinnehaugen røpe hva som er den andres beste og dårligste egenskap.

Elise:

– En av Emmas dårlige egenskaper er at hun blir fort sint. Hun tenner på alle plugger om du trykker på de riktige knappene, noe jeg er ekspert på. En av Emmas gode egenskaper er at hun pliktoppfyllende, snill og er veldig glad i å trene.

Emma:

– Noen av de dårlige egenskapene til Elise er at hun ALLTID kommer akkurat tidsnok (litt sent) så jeg har sikkert venta på henne i flere timer til sammen. Hun er i tillegg veldig vimsete, glemmer ting rett som det er. Den beste egenskapen til Elise er at hun er utadvendt og liker å være midtpunktet blant dem hun kjenner. Og hun er faktisk ganske morsom, og har alltid en kommentar på lager, som hun heldigvis ikke alltid sier høyt.

Vi ønsker Emma lykke til med sin nye tilværelse i Oslo og takker for alt hun har bidratt med i Storhamar.