Lagseier med stor L! – Storhamar

Lagseier med stor L!

Med lave skuldre og høy selvtillitt entret vi parketten. Det ble 60 minutter med kriging, men vi ga oss aldri!

Skrevet av: Kamilla Sundmoen

For et lag for en seier…

Våre jenter slutter ikke å imponere i årets sluttspill. Sist runde slo vi ut Glassverket som kom på tredje plass, og i dag vinner vi altså først kampen mot Vipers som ble nr 2 i ligaen.
Alt snakk, om at vi ikke klarte å slå noen lag over oss på tabellen, er derfor helt borte.

Vi startet kampen, anført av en strålende Betina Riegelhuth som banket inn mål etter mål. Gjestene fra Kristiansand finner ikke ut av hvordan de skal demme opp for vår hardtskytende bakspiller. De gangene hun ikke finner nettmaskene, strør hun rundt seg med lekne innspill og skaper hele tiden farligheter i angrepet for Storhamar.

Jentene jobber som helter i forsvar og får Vipers ut av rytmen sammen med en meget god Stine Lidèn bakerst. Det er en energi og vinnervilje fra jentene som gir de nesten 900 tilskuerne i Boligpartner Arena gåsehud på tribunen.

I slutten av første omgang legger Vipers om forsvaret og tar ut Betina. Men det stopper ikke jentene fra Hamar Vest. Lise Binger varter opp med lekre scoringer fra sin kant og Malene setter punktum for perioden med en deilig underarm i omgangens siste sekund.

Etter å ha gått til pause på stillingen 13-14 til bortelaget blir kampen tøff, jevn og nervøs i begynnelsen av andre omgang. Lagene følger hverandre mål for mål. Det kjempes på hver eneste ball og man merker det er en nervøs stemning i hallen. Skal dette gå?

Og det gjorde det virkelig. Folkvord setter alle sine skudd fra strek og de gamle lagvenninnene fra Volda, Malene og Hilde, melder seg på og lager viktige mål når Vipers på nytt setter frimerke på Betina. 16 år gamle Mia Svele viser ingen respekt for sine meritterte motstandere og er med å styre angrepsspillet til Storhamar fra sin midtbackrolle. Når forsvarsjefen Gabriella Juhasz får fart på beina i andre omgang er hun med på nøytralisere Vipers` skuddfarlige backrekke. Dette var en lagseier med stor L !

Det ender til slutt 29-27. Det blir en knalltøff kamp I Kristiansand men vi er i en god flyt og kommer til å gjøre alt vi kan for å spille i Europa neste sesong.