• Tuva Sleti. Foto Stian Bye Høgsveen

Lokale talenter imponerer på elitelaget

Skrevet av Tore Svensrud

To unge håndballtalenter har vært med elitelaget på den harde sesongoppkjøringen i juni. Anna Mortvedt og Tuva Sleti forteller at det gir dem stor motivasjon. Trener Arne Senstad er imponert og gleder seg over at det gror i lokalhåndballen.

 

Storhamar Håndball Elite har, i samarbeid med breddeklubben, også fokus å utvikle lokale spillere. Derfor får unge, lovende talenter tilbud om å hospitere på elitelaget. Det handler først og fremst om å være med på treninger og kjenne på nivået. Forhåpentligvis kan de etterhvert ta steget opp og bli en del av elitetroppen.

Målvakt Tuva Sletli (15) og Anna Mortvedt (16)  har spilt barnehåndball i henholdvis Nordbygda og Furnes, og har tatt steget til Storhamar Håndball. Nå har de også fått sjansen til å trene med eliteklubben.

– Vi er opptatt av å få opp spillere lokalt. Ved at de kan hospitere får de impulser og kan kjenne på nivået de har i vente. Det er viktig at de er tålmodige slik at de en dag kan bli en del av troppen. Det hadde vært veldig bra om vi fikk opp et talent på elitelaget hvert år. I år er jo Mia (Svele) tatt opp i troppen. Det er også gledelig  se at det jobbes godt i klubbene rundt Storhamar, mener Arne Senstad.

Han har også stor tro på de to jentene som nå har fått prøve seg:

– Tuva er en ordentlig type. Hun har fortsatt en lang veg å gå fysisk, teknisk og taktisk, men hun er uredd og tøff. Jeg ble imponert over hvordan hun taklet å stå i det målet med skudd fra elitejentene. Det er en ganske annen hverdag enn det hun har vært vant til. Hun tar tar nye steg hele tiden, sier Senstad.

– Anna er en tøff jente med bra fysikk. Hun henger veldig godt med og har en skikkelig gå på-vilje som imponerer meg. Det har vært bra å ha henne med i treningsgruppa når så mange er ute med skader, forteller treneren.

Her er jentenes egen oppfatning av treningene og deres mål med med idretten (se svar under bildene):

Anna Mortvedt. Foto: Stian Bye Høgsveen

Anna Mortvedt:

– Jeg synes det er veldig gøy å være med på treningene og det gir mye motivasjon. Alle jentene er utrolig hyggelige og det blir ekstra gøy å få være med da.  Jeg vet ikke helt hvor jeg vil med håndballen, men jeg synes det er gøy og vil gjerne utvikle meg og bli bedre. Tidligere har jeg spilt for Furnes og Storhamar jenter 2000. Når er jeg med på rekruttlaget til Storhamar.

 

Tuva Sletli. Foto: Stian Bye Høgsveen

Tuva Sletli:

– Jeg synes det er gøy og utfordrende å være med på treningene og jeg gleder meg hver gang jeg skal trene med elitelaget. Mitt mål med håndballen er å bli så god som jeg kan og gjøre mitt beste. Mitt største ønske er å representere Norge. Jeg har spilt for Nordbygda håndball tidligere og nå spiller jeg for Storhamar Håndball jenter 2001.