Ane: – Det har vært veldig positivt – Storhamar

Ane: – Det har vært veldig positivt

Storhamar er inne i en intensiv treningsperiode før det braker løs 31. august.

– Jeg synes oppkjøringen har vært fin så langt. Vi har kommet mer og mer i gang med angrepsspill og terping på trekk. Og vi har fått de nye spillerne inn i ting. Så jeg føler det har vært veldig positivt. Øktene har hatt litt ulike temaer, så vi har på en måte fått drilla diverse. Litt høyintensitet på assualtbike, og håndballøktene har vært fine, og vi har fått kommet ordentlig i gang. Det blir bra når vi skal spille treningskamper, sier Ane Cecilie Høgseth.

Storhamar har fire nysigneringer siden sist sesong: June Krogh, Vilde Klaussen, Oda Mastad og Kjerstin Boge Solaas. Kvartetten trente med sitt nye lag for første gang for halvannen uke siden.

STEMNING PÅ TRENING: Storhamar kjører på inn mot seriestart.

– Det har vært veldig bra å få dem inn. De har kvaliteter som vil passe bra inn i laget, så det blir kult når vi får dem ordentlig inn i spillet på treningskamper. Og så er det en treningsleir snart, sier Ane.

Første treningskamp er onsdag 7. august hjemme mot Oppsal. Så er det kamp mot Molde på Otta 9. august, og 14. august er det bortekamp mot Oppsal, før laget reiser på treningsleir i Danmark, der de skal møte Aarhus, Odense og Ikast.

– Hva gleder du deg mest til med å spille kamper?

– Det morsomste er jo å spille kamper. Det er gøy å trene, men morsomst å spille. Vi møter bra lag i treningskampene, så vi vil få god matching. Det vil være godt for forberedelsene våre inn mot det vi møter i serieåpningen og ikke minst i Champions League.

Storhamar møter Vipers hjemme i OBOS Arena i seriepremieren 31. august. Første kamp i Champions League er 8. september hjemme i OBOS Arena.

– En veldig tøff start. Men ekstra kult når vi får møte så gode lag. Det kickstarter jo sesongen, sier Ane.

I Champions League havnet Storhamar i gruppe med FTC-Rail Cargo (Ungarn), Metz Handball (Frankrike), CSM Bucuresti (Romania), Krim Mercator Ljubljana (Slovenia), Nykøbing Falster Håndboldklub (Danmark), HC Podravka Vegeta (Kroatia) og CS Gloria 2018 BN (Romania).

– Jeg synes gruppa er bra. Veldig mange gode lag selvsagt. Men vi skal kjempe på og forhåpentligvis spille gode kamper. Jeg tror det blir morsomt. Det er en pangstart, sier Ane.

– Og i serien, hvilke lag må dere se opp for der?

– Det blir spennende å møte Molde. Jeg tror også Larvik har en enda bedre stall enn i fjor. Og Vipers er jo alltid gode. Så vi må være påskrudd.