Bare nesten for Storhamar i Tyskland – Storhamar
Tonje Enkerud. Foto: StianBye Høgsveen

Bare nesten for Storhamar i Tyskland

Storhamar var så nære, men rotet bort sjansen til å ta en skrell i EHF-cupen. Forhåndsfavorittene Bietigheim beholdt begge poengene på hjemmebane.

Lørdag kveld var det duket for første kamp i gruppespillet i EHF-cup. Utfordringen for Storhamars var det tyske storlaget Bietigheim, med erfaring fra Champions League.

Det var også Bietigheim som startet kampen best. Både Storhamars forsvar og målvakt slapp det tyske mesterlaget lett til og de scoret de første fire målene. Storhamar satte ikke inn sitt første mål før det hadde gått over fem minutter. Da løsnet det litt i begge ender av banen. Storhamar-jentene senket skuldrene og kjempet seg til uavgjort på 7-7 etter 12 minutter.  Tonje Enkerud var den som skapte meste for Storhamar. Lagene fulgte hverandre tett utover i omgangen, men mot slutten av omgangen så klarte Bietigheim å skaffe seg en tremålsledelse. Ingen av lagene vartet opp med det helt store spillet.

Betina Riegelhuth var en skygge av seg selv i første omgang, men viste seg virkelig fram i starten av den andre omgangen og dunket inn fire mål. Men Storhamar klarte ikke å stå opp i forsvar. I tillegg hadde verken Liden eller Masson mange redninger. Det gjorde at Bietigheim holdt seg de tre målene foran. Storhamar manglet den siste spruten i spillet. Men det var helt til Arne Senstad la om til et mer offensivt forsvar da det gjenstod cirka ti minutter. Det rystet tyskerne. Storhamar nærmet seg og var oppe på stillingen 26-24. Storhamar-supporterne øynet håp om poeng da Kristin Venn kom alene med keeper, men det ble dessverre bom. Kampen endte dermed med favorittseier, men den viste også at det fullt mulig å slå Bietigheim når de kommer til Hamar.

Heidi Løke var ikke med til Tyskland på grunn av sykdom.

Storhamar er i gruppe A sammen med Bietigheim, Team Esbjerg (Danmark) og Sports Club Magura Cisnadie (Romania). De to beste lagene i hver gruppe går til kvartfinale.

HER kan du se alle resultatene fra EHF-cup.

Neste kamp for Storhamar er hjemme mot Esbjerg 13. januar klokken 15.00. Billetter kjøper du i vår app! Vi håper å se deg i Boligpartner Arena!

SG BBM Bietigheim – Storhamar 28-25 (15-12)