• Moa Fredriksson sammen med laget hun har trent denne sesongen. Denne helgen har de deltatt på Storhamarcup

Moa ble trener da hun måtte slutte med håndball, men nå er hun klar for en ny sesong som spiller

Skrevet av Tore Svensrud

Den blideste og mest omgjengelige personen i BoligPartner Arena er Moa Fredriksson. Hun bidrar der hun kan og denne sesongen har hun trent Storhamars 03-jenter. Nå gleder forsvarskjempen seg til en ny sesong som spiller, etter mange års skadeproblemer.

Fredriksson gjorde comeback i Storhamar-drakta i februar. For to år siden ble jenta fra Gøteborg tvunget til å legge opp som håndballspiller på grunn av en skade.

 

– Hadde aldri trodd det skulle skje

 

Hun flyttet også hjem til Sverige, men det tok ikke lang tid før den tidligere Sävehof-spilleren var tilbake i Hamar.

– Etter skaden savnet jeg håndballen og ville gjerne bidra med mine kunnskaper og glede i idretten. Jeg har tatt et trenerkurs, men har ingen ambisjoner om å ta det til elitenivå. Men jeg liker treneroppgaven. Man får så mye tilbake. Ettersom jeg klarte å komme tilbake som spiller, noe jeg aldri hadde trodd skulle skje, har jeg ikke hatt så god tid til å følge dem opp. Men det var veldig kult å få Storhamarcup som avslutning med disse fantastiske jentene, sier hun.

Moa Fredriksson og laget hennes kom til 1/8-finale i a-sluttspillet under helgas cup i Hamar.

– Jeg blir veldig ivrig som trener og innser at jeg må legge bånd på meg selv innimellom. Uansett har det vært utrolig for meg å se utviklingen, kampviljen og gleden hos jentene på laget. Jeg er så stolt av å se hvordan jentene opptrer både på og utenfor banen. Som trener har turneringen vært veldig bra. Det er gøy at det er så mange lag med og man får en herlig følelse når man er i Vikingskipet med baner over alt, sier Moa Fredriksson, som også var med som premieutdeler søndag.

 

– Viktig å gi tilbake

 

Nå skal hun altså konsentrere seg om å spille selv, men som elitespiller er hun også opptatt av å stille opp for unge håndballspillere.

– Jeg synes det er morsomt at vi bidrar på alle måter vi har mulighet til. Det er viktig å gi tilbake til ungdommene. Jeg har jo vært ungdom selv og jeg husker hvor stort det var når noen man så opp til delte ut priser eller bare så på at vi spilte kamp. Ettersom jeg har skrevet ny kontrakt, skal jeg ikke være trener neste sesong. Jeg får det dessverre ikke til å gå «ihop», sier den blide svensken.

Hun er den eneste elitespilleren som har trent et lag denne sesongen, men alle jentene på a-laget har et fadderlag i breddeklubben der de bidrar i løpet av sesongen.

Moa Fredriksson liker å jobbe med barn. I tillegg til håndballen skal hun neste år ta utdanning som barnehagelærer. Hun skal også jobbe i en 40 prosent stilling i barnehage.

Hun har dermed ingen problemer med å fylle tiden.

– Jeg gleder meg stort til en ny sesong! Jeg tror det blir «grymt» bra, sier Moa Fredriksson med et stort smil.

Comeback: I februar la Moa Fredriksson ut dette bildet på sosiale medier med følgende tekst: För 2 år sedan fick jag ett besked som jag inte ville ha, att jag var tvungen att sluta med handboll.. Idag är jag redo för comeback för mitt Storhamar. En dag som jag för 2år sedan aldrig trodde skulle komma💙💛 nya skydd, mycket rehab och mycket träning har tagit mig tillbaka till den sport jag älskar mest! Idag smäller de 💛💙 #storhamar (Foto: Privat)