Deilig revansje mot Fredrikstad gir sølvkamp mot Larvik – Storhamar
Kamilla Sundmoen. Foto: Stian Bye Høgsveen

Deilig revansje mot Fredrikstad gir sølvkamp mot Larvik

Torsdag kveld fikk Storhamar revansje for det  sure bortetapet mot Fredrikstad før jul. På hjemmebane ble det en deilig seier som gir Storhamar mulighet til å kapre sølvmedaljene i siste seriekamp mot Larvik neste onsdag.

Begge lagene hadde problemer med å omsette sjansene i mål i starten av kampen. Kampens første mål kom ikke før det hadde gått fem og et halvt minutt. Det satte Ellen Marie Folkvord i nettet etter en kontring. Men spillet løsnet ikke helt etter det. Bomskuddene florerete og etter 11 minutter valgte Arne Senstad å ta timeout. Da stod det 3-3 på tavla. Det hjalp heller ikke. Fredrikstad klarte å ødelegge rytmen i Storhamars angrepsfeil, mens de selv hadde bedre hell med sine skudd og gikk opp i en tomålsledelse midtveis i omgangen. Resten av omgangen bølget frem og tilbake, men Fredrikstad hadde fortsatt to mål å gå på da lagene gikk til pause.

I andre omgang tok det ikke lang tid før Storhamar våknet. Da kom etterlengtet tæl og guts inn i spillet. Etter åtte minutter hadde hjemmelaget snudd kampen og ledet kampen 16-14. Da tok Fredrikstad timeout. Like etter økte Storhamar med ytterligere to mål og ledet 18-14.  Da var 12 minutter av omgangen spilt. Fredrikstad tok en ny timeout allerede etter drøye 16 minutter. Da ledet Storhamar 19-16. Det gjorde ikke sakene bedre for gjestene fra Fredrikstad. Storhamar la i andre omgang om til et offensivt forsvar som ble nøkkelen til seier. Etter en nølende start, ble det til slutt en komfortabel og deilig seier.

Nå blir den siste seriekampen mot Larvik en ren kamp om sølvmedaljene.

Storhamar-Fredrikstad 28-20 (10-12)