Det var jevnt lenge, men det ble tap i historisk finale – Storhamar

Det var jevnt lenge, men det ble tap i historisk finale

Storhamar holdt lenge følge med Vipers og publikum øynet håp om en cupsensasjon, men det ble NM-sølv på finaledebutantene.

Storhamar kom til Oslo Spektrum som underdogs, men på tribunen var de gule vel så dominerende som de rosa. Et fullstappet tog fra Hamar brakte supporterne til denne historiske kampen. Storhamar skulle spille sin aller første cupfinale.

Vipers satte inn kampens første mål, men Storhamar satte inn de to neste. Lagene fulgte hverandre tett i starten av kampen. Storhamar var foran med ett mål (-4-5) etter ti minutters spill. Tonje Enkerud var toneangivende i Storhamar-angrepet og Chana Masson sto godt i målet. Vel tre minutter senere var Storhamar for første gang oppe i en tomålsledelse (4-6). Vipers slapp ikke taket og etter 20 minutter var det kristiansandslaget som ledet (9-8). Ett minutter senere var stillingen  9-9 og Vipers tok kampens første timeout. Det hjalp de rosa, som scoret tre kjappe mens Storhamar gjorde flere tekniske feil. På stillingen (12-9) tok Arne Senstad sin første timeout. Da var det igjen drøye fem minutter av første omgang. Storhamar klarte ikke å løse flokene før pause, og dermed kunne  Vipers gå til pause med en ledelse på fem mål.

Storhamar gikk på banen i andre omgang med klare tanker om å ta igjen Vipers. De satte også inn omgangens to første mål, og det ble sådd et håp blant de gule på tribunen. Etter drøye syv minutter var Storhamar bare ett mål bak (16-15). Betina Riegelhuth var blant dem som hadde våknet skikkelig i pausen og hun satte inn flere mål. 12 minutter ut i omgangen tok Storhamar timeout. Vipers var tre mål foran, og Senstad ønsket å justere sitt mannskap. Forsvaret sprikte litt for mye, de klarte ikke å lage brudd i Vipers-angreoet og de tekniske feilene framover kom tilbake. Vipers var igjen opp i en femmålsledelse etter halvspilt andre omgang. Intensiteten i spillet fra første omgang manglet og kampen var i realiteten avgjort, selv om det ble litt jevnere igjen mot slutten. Storhamar var tre mål bak da det gjensto to minutter, men kom ikke nærmere. Vipers kunne dermed strekke hendene i været og juble for kongepokal da sluttsignalet gikk.

Vipers Kristiansand – Storhamar 31-25 (14-9)