• Fotograf Lars Martin Bøe

Dronninga og tronarvingen klare for håndballfest

Storhamars nye og «gamle» stjerne har grunn til å trekke i finstasen allerede, selv om sluttspillet gjenstår.

 

  • Fotoshoot: (Bla deg ned for å se flere bilder)
  • Fotograf: Lars Martin Bøe
  • Hår: Madonnafrisørene
  • Sminke: Hvil Vingene Dagspa
  • Klær: Høyer Hamar

 

Vi er vant til å se Kamilla Sundmoen og Mia Svele i treningstøy og stram hestehale, men med medalje i bagen er det grunn til å trekke i festklærne. Mia kan også feire sin første hele sesong på elitenivå. I tillegg kan hele håndballfamilien feire at både Mia og Kamilla har skrevet under nye kontrakter med klubben i sitt hjerte.

Begge er vokst opp i Storhamar. Kamilla har vært den lokale stjerna og kontinuitetsbæreren siden klubben tok steget opp i eliteserien i 2007. Nå står en ny egenutviklet spiller klar til å overta tronen.

Men publikum kan glede seg over å ha begge de lokale stjernene på banen også neste sesong.

At fremtiden ser lys ut for Storhamar, er også god nok grunn til at Mia og Kamilla kan pynte seg til fest denne våren.

– Den største årsaken til å feire skikkelig er at vi endelig er på plussiden økonomisk. Jeg vet hvilken enorm innsats som er gjort de tre siste årene. Og jeg skjønner egentlig ikke hvordan det er mulig å være der vi er i dag. Jeg husker jeg fikk telefon fra Arne om at klubben kanskje skulle legges ned fordi vi hadde 3,5 millioner i minus. Jeg kommer aldri til å glemme det. I dag, tre år senere, kan vi endelig si at det er full kontroll på økonomien og at vi kommer til å klare egenkapitalkravet fra forbundet. Jeg er så ydmyk for den jobben styret har gjort, det sponsorene har bidratt med og ikke minst alle de frivillige i klubben som jobber for at vi skal kunne spille håndball. Vi hadde aldri klart oss uten disse menneskene. Det gjør at spillerne kjenner litt ekstra på å prestere på banen. Det er vår måte å gi tilbake på, sier Kamilla Sundmoen, som også er Storhamars daglige leder.

Kamilla om Mia:

Mia er det største talentet jeg har sett i Storhamar. Fra hun var 4 år gammel var hun med på våre treninger og løp intervaller med de store jentene. Hun fikk tidlig beskjed av sin far, Bent ,om at hun skulle kaste ordentlig og ikke som ei kjerring. Det har nok ikke alltid vært lett for Mia og ha en tidligere kjent håndballstjerne som far, men dette har hun taklet bra. Jeg og sikkert flere glemmer ofte at hun bare er 16 år, for det stemmer ikke men den roen og erfaringen hun har på banen i eliteseriekampene. Selv om vi spiller på samme plass er vi allikevel to helt forskjellige spillertyper. Mia er rolig og smart, har gode finter og et godt grunnskudd. Hun har også et meget godt overblikk for spillet. Jeg er mer tut og kjør. Jeg er ganske sikker på at vi får se Mia på A- landslaget og at hun dessverre vil reise til en stor internasjonal klubb etter hvert. Og det unner jeg henne. Det blir fryktelig spennende å følge hennes vei videre på håndballbanen. Heldigvis skrev hun under en ny to- årskontrakt nå så vi får følge henne tett et par år til.

Mia om Kamilla:

Kamilla er en helt rå dame som jeg virkelig ser opp til på mange mulige måter. Hun har god håndballforståelse og er en erfaren spiller. Farten hennes er bare helt vill. Jeg er utrolig glad for at hun skal fortsette en sesong til, for det er mye å lære av henne. Kamilla har en lederrolle som er utrolig positiv for laget. Det er godt å ha med seg. Hun har i tillegg vokst opp i denne klubben og lokale spillere er viktig for identitet og interesse.

Kamilla Sundmoen som ung Storhamar-spiller

Mia Svele som ung Storhamar-spiller.

Kamilla Sundmoen anno 2018

#2 Kamilla Sundmoen (33), bakspiller/playmaker

 

Hva synes du om årets sesong?

Årets sesong vil jeg si har gått etter planen. Vi satt oss mål om medalje noe vi klarte, og det skal vi være stolte av! Det er bare to sesonger siden vi spilte i første divisjon. Vi har tatt store steg på kort tid, og det har vært helt utrolig. Dessverre har Vipers vært et hakk for store for i år, det fikk vi erfare i de tre kampene vi har møtt dem denne sesongen. Men tap mot Larvik og ikke minst Fredrikstad er litt bittert. Jeg er et fryktelig konkurransemenneske og det tar en god stund før humøret kommer seg opp igjen etter tap som jeg mener vi burde vinne. Idretten er på godt og vondt. Heldigvis mest godt.

Hvorfor er det grunn til å feire?

Det finnes mange grunner til å feire årets sesong. Vi har nådd vår målsetting. Samtidig er det helt fantastisk å få en plass i Europacupen igjen neste år. Jeg har så mange gode minner fra tidligere kamper og turer ute i Europa. Det er alltid litt ekstra spennende å møte gode lag fra andre land som man aldri har spilt mot før.

Liker du å pynte deg til fest?

Når man stort sett går rundt i treningsklær dagen lang er det klart jeg liker å pynte meg til fest. Det er mange som ikke kjenner oss igjen men vi liker å dra på litt ekstra når vi først kan.

Hvem vinner sluttspillet?

Jeg tror Vipers blir for sterke og vinner i år. Vi skal være veldig fornøyd hvis vi klarer å komme oss til en finale.

Hva tror du om neste sesong?

Neste sesong blir kanskje den mest spennende sesongen av alle mine 11 år på toppnivå i Storhamar. Det er flere spennende rekrutteringer på gang, i tillegg til det vi allerede har, og om vi lykkes godt nok med denne jobben er i hvert fall mine forventninger at vi gjør det bedre enn noen gang. Det vil også bli en stor opplevelse og delta i Europa-cup med dette laget. Tror vi kan gjøre det bra.

Din største håndballopplevelse?

Min største håndballopplevelse må være å slå Buducnost hjemme i Presterudhallen i Europacupen.

Hvorfor spiller du for Storhamar?

Det er klubben i mitt hjerte. Med det mener jeg alle jeg har blitt kjent med underveis, tillitten jeg har fått som spiller og de fantastiske folkene som jobber rundt oss hver dag for at vi skal prestere på banen. Det er et hav av mennesker som bruker masse av sin fritid for at vi skal få spille håndball. Det er ganske unikt. Det er noe unikt med Storhamar. Vi er som en familie som passer på hverandre.

Hva er din drøm for Storhamar?

På kort sikt å spille så godt at vi har fulle tribuner hver kamp. På lang sikt, etablere oss i Europa og en dag kunne komme til Final4 i Champions League.

 

 

Mia Svele anno 2018

#20 Mia Svele (17), bakspiller/playmaker

 

Hva syns du om årets sesong?

Utrolig morsom sesong der det har vært tett i toppen. Noen kamper har jo ikke vært helt på topp, men totalt syns jeg det var vært en bra sesong med gode prestasjoner. Det er noe som skal tas med videre.

Hvorfor er det grunn til å feire?

Vi har jo gjort det veldig bra! Klart å sikre oss medalje og imponert med mye bra håndball. Det har vært en tøff sesong, der vi fortjener å feire med alle de fantastiske menneskene vi har i laget og rundt oss!

Liker du å pynte deg til fest?

Selvfølgelig gjør jeg det! En anledning til å få på seg noe annet en treningstøy er utrolig morsomt.

Hvem vinner sluttspillet?

Storhamar, Larvik eller Vipers er sterke kandidater til å vinne sluttspillet.

Hva tror du om neste sesong?

Jeg håper og tror at det blir like tett og spennende serie som i år, hvor Storhamar kan kjempe om gullet. Forventer at vi trener godt og får få skader, det er med på å heve laget og treningene.

Hvorfor spiller du for Storhamar?

Jeg har spilt i denne klubben siden jeg var liten. Det er en fin arena å kunne utvikle seg som håndballspiller med mange gode spillere. I tillegg er jeg fornøyd med Arne og Eirik som er utrolig dyktige og flinke med satsing og tillit på unge spillere.

Hva er din drøm for Storhamar?

Min drøm for Storhamar er å komme ut i Europa og kunne kjempe mot de aller beste, og i tillegg kunne vinne eliteserien.