• Betina Riegelhuth gleder seg til cupfinalen. Foto: Stian Bye Høgsveen.

Kampen om kongepokalen: Endelig en finale for Storhamars trofaste stjerne

Betina Riegelhuth kom til Storhamar for drøyt ti år siden, men det er først nå hun skal spille finale for klubben i sitt hjerte.

 

Kampen om kongepokalen nærmer seg med stormskritt. Riegelhuth gleder seg stort cupfinalen 5. juledag. Storhamar har aldri vært nærmere enn semifinale tidligere, heller ikke i sluttspillet. Men tre bronsemedaljer fra eliteserien har hun fått med seg i gult og blått. Kan det bli edlere metall denne sesongen og kanskje en kongepokal?

– Jeg syntes vi som lag har tatt store steg siden vi møtte Vipers sist gang, og dette blir en unik kamp og en av sitt slag. Vi skal kjempe med alt vi har, og selvfølgelig skal vi ha troa på seier. Jeg tror det blir en spennende kamp og jeg håper vi får vist det vi er gode for, sier Betina Riegelhuth som er klar for finalen som klubben har drømt om i siden de rykket opp i eliteserien i 2007.

– Det var utrolig stort at vi ENDELIG nådde et mål som vi har hatt hver eneste sesong. Jeg tror det var synlig for alle rundt og, sier hun.

Vokser hvert år

Betina Riegelhuth kom til Storhamar fra Bækkelaget sommeren 2008. Arne Senstad hadde merket seg stortalentet fra Ski med den enorme skuddkraften.

– Jeg hadde et veldig godt inntrykk av klubben, laget var sterkt og de hadde tatt store steg på kort tid. Det var imponerende at de tok bronse allerede i sin første sesong. Klubben var ledet med lidenskap og engasjement, noe den også er i dag, men da var den nok ikke like godt etablert som den er nå. Klubben er nå enda mer profesjonell, alt fra arenaen vi spiller i, det store frivillige apparatet rundt og at vi er en hel organisasjon. Jeg synes Storhamar vokser som klubb hvert eneste år, sier Riegelhuth.

Hun valgte å prøve profflivet det året Storhamar var en tur nede i 1. divisjon, men kom tilbake til Storhamar etter ett år i danske Esbjerg.

– Jeg trivdes utrolig godt i Esbjerg og jeg vokste mye som spiller. Det var en utrolig sesong der vi vant sluttspillet og ble danske mestre etter straffekonkurranse, vi vant serien og vi vant supercupen. Det var en en fantastisk opplevelse og jeg fikk en optimal sesong der. Allikevel savnet jeg den totale pakken jeg hadde i Norge, der jeg fikk utfordret meg selv på mange arenaer, sier Storhamar-kapteinen, som også kom tilbake til jobben som etterforsker ved Hamar politistasjon da hun returnerte til Hamar.

De største øyeblikkene

Nå har hun nettopp flyttet inn i nybygd hus like utenfor bykjernen, og det ser ut til at hun har slått rot ved Mjøsa.

– Jeg er veldig glad i Hamar, og det er her jeg har vært store deler av mitt voksne liv. Jeg trives utrolig godt i klubben, og jeg liker det Hamar har å by på. Samtidig er jeg veldig glad i folket på Hedmarken. Det er et skikkelig godt folk, sier hun.

Etter cupfinalen ser hun og laget fram til gruppespillet i EHF-cupen på nyåret. Riegelhuth er glad for at laget kan kjempe blant de beste i Europa.

– Jeg syntes det er stort at vi som klubb har klart å kjempe oss inn i Europacupspill flere ganger, og at vi klarte å slå «store» Buducnost hjemme i «lille» Prestrudhallen i 2010. Det var et stort øyeblikk, og det er jeg stolt av, sier hun.

Betina Riegelhuth har også mange landskamper bak seg, men fokuserer nå fullt og helt på å skyte Storhamar til toppen.

– Min største opplevelse hittil er å ta EM- og VM-gull med landslaget. Spesielt EM-gullet som jeg fikk dele med min søster henger ekstra høyt. Det var en stor drøm som gikk i oppfyllelse, sier Riegelhuth.

Søster Linn-Kristin har lagt opp, men heldigvis er det en Riegelhuth som fortsatt herjer på parketten.