• Kristin Venn kan juble for cupfinale- Foto: Stian Bye Høgsveen.

Endelig! Nå skal vi spille cupfinale!

Storhamar er klare for sin første cupfinale i historien.

 

Storhamar rystet Fredrikstad i åpningen av semifinalen onsdag kveld og ledet 5-0 etter drøye seks minutter. Fredrikstad-trener Christer Karlsson var tvunget til å ta timeout allerede da. Storhamar sprudlet og scoret ytterligere to mål før Fredrikstad klarte å sette inn sitt første. I tillegg til at Storhamar hadde et forrykende tempo i kontra og angrep, klarte forsvaret å stresse Fredrikstad til svake avslutninger. 19 minutter ut i omgangen tok Arne Senstad sin første timeout. Alt gikk ikke på skinne som i starten, men det sto 11-3 på tavla. Chana Masson vartet opp med flere redninger i toppklasse i hele første omgang, og sørget for god stemning på tribuna. Betina Riegelhuth, Heidi Løke og Kristin Venn var også toneangivende. Det gjorde sitt til at Storhamar gikk til pause elleve mål foran.

I starten av andre omgang så det ut til at Storhamar skulle dra fra ytterligere, men Fredrikstad  klarte å klore seg mer fast samtidig som Storhamar mistet litt konsentrasjon og nøyaktighet. Etter et kvarters spill hadde Fredrikstad kommet ett mål nærmere (23-14). Da valgte Arne Senstad å ta timeout, selv om det ikke var noen stor fare for Storhamars ledelse. Fredrikstad klarte heller ikke å lage spenning i kampen, selv om Storhamar slapp seg ned et par hakk fra den første omgangen. Dermed kunne de gule og blå heltene juble vilt for at de er klare for sin aller første cupfinale noensinne.

Cupfinalen spilles i Oslo Spektrum 29. desember. Billetter kommer til salgs i neste uke.

Kampfakta

Storhamar-Fredrikstad 29-21 (17-6) 
Semifinale NM håndball kvinner.

Boligpartner Arena, Hamar 7. november 2018

Storhamars lag: Stine Liden, Chana Masson – Gabriella Juhasz, Malene Aambakk 2, Heidi Løke 9, Elise Skinnehaugen 1, Ellen Marie Folkvord, Kristin Venn 7, Tonje Enkerud 1, Moa Amanda Fredriksson, Betina Riegelhuth 8, Simona Szarkova, Guro Nestaker 1.

Toppscorer Fredrikstad: Andrea Rønning 6

Utvisninger: Storhamar 5×2 min, Fredrikstad 2×2 min,.

Dommere: Marte Marie Varlo og Jovana Dasic

Storhamars beste: Chana Masson

Fredrikstads beste: Andrea Rønning

Tilskuere: 1200