Fra gulkledd til gullkledd

Storhamar inviterte til fest, og det ble det!

Skrevet av Storhamar Håndball Elite

Av: Nina Kjendlie

Det var duket for fest i Boligpartner Arena i går formiddag. Kalleføtters sto på scenen, en gjeng supportere fra Elverum Håndball hadde fylt opp bilen med folk og trommer, og tatt turen til Hamar – det var i det hele tatt perfekte rammer rundt kampen som ble kalt <<gullkampen>>. For opprykket var klart for lenge siden, men kampen om seriegullet kunne bli avgjort nettopp i går!

Kampen ble blåst i gang, og Fredrikstad tar raskt ledelsen etter et bokskudd fra Storhamar. Det mangler noe flyt både i forsvar og angrep for hjemmelaget, noe som resulterer i lite mål fremover, og vanskelige arbeidsforhold for Stine Lidén i mål. Arne Senstad advarte nettopp mot gjestenes bakspillere i forkant av kampen.

– Fredrikstad spilte i likhet med Storhamar i den øverste divisjonen forrige sesong, og innehar mye kvalitet i laget. Spesielt er det verdt å merke seg gode bakspillere med teft for å lage mål! Vi må levere en veldig god prestasjon i dag, hvis vi har tenkt å avgjøre gullkampen her i Boligpartner Arena.

Fredrikstad er mer kreative i angrepsspillet sitt, og så ut til å styre kampen de første 15 minuttene, men da snur det for hjemmelaget etter en timeout. Jentene vil mer i siste halvdel av førsteomgang, og går til pause på stillingen 12-13 til gjestene. Marlene Aambakk og Tina Engan er to av jentene som viser seg frem i løpet av de første tredve. Det er gøy å se hvordan flere av spillerne har utviklet seg gjennom en sesong hvor flere av de sentrale spillerne har vært ute med langtidsskader.

Pausen krydres av kjente slagere fra bandet Kalleføtters. Det er god stemning, og VIP-rommet er for første gang denne sesongen helt fullt – det er mange som håper på gull denne dagen.

d4cd0079-3286-f4e8-a02f-beb4ebf78fda

Et verdig punktum
Andreomgang starter i et annet tempo fra de gulkleddes side. Etter noen få minutter har jentene tatt ledelsen, 16-14, og tvinger Fredrikstads trener til å be om timeuot. Lyden av trommene fra Elverum runger gjennom hallen, og sørger for at stemningen holder koken hele tiden. Og jentene svarer til forventningene. Innspill til strek, kontringer gjort etter boken, og en herlig flyver fra Skinnehaugen søstrene er bare noe av det jentene byr publikum på – og de svarer med trampeklapp og jubelskrik.

De siste minuttene spilles av de yngste i stallen. Thea Tangnes er en av dem som entrer banen, og hun har ikke spilt lenge før hun dundrer ballen rett i krysset. Arne Senstad har flere gangen denne sesongen trukket frem hvor viktig det er å få frem alle spillerne, når man k0mmer i en situasjon med mange skader. Og det har de virkelig fått til!

Flere minutter gjensto da elverumsbanden dro opp gullhatter og gullsolbriller, for nå var det avgjort – Storhamar er seriemestere! Publikum reiste seg, tiden rant ut, og jentene sprang ut på banen. Vi ble vitne til herlige jubelscener, med »We are the champions» som soundtrack. Og vet dere hva? Jentene kler gull like godt som de kler gult!

407ca9f7-5ca0-0164-cedf-5f1338e80356

Berg og dalbanesesong
Sesongen som startet så svartmalt, med et skuffende nedrykk og trøblete økonomi, har snudd til å bli en sesong fylt med lagmoral, samarbeid, seiersrus og seriegull! Nå skal jentene bare fullføre sesongen, før de skal gjøre seg klare for eliteserien igjen – og det er så fortjent!

Det er mange som skal ha et stort takk for bidrag og støtte under årets sesong – sponsorer, frivillige, supportere. Vi håper alle blir med videre inn i neste sesong.

– I fjor sommer fikk vi beskjeden alle fryktet, vi måtte spille i 1.divisjon. Etter kort tid valgte alle å stå sammen, og vi ble i Storhamar. Jeg blir rørt og stolt over å tenke på dette. Jeg er stolt av å være en del av storhamarfamilien, og vil sende en stor takk til alle som har bidratt. Takk til alle som har møtt opp, og støttet oss i tykt og tynt – det betyr så mye for oss, og vi trenger dere, sa Linn Marie »Limma» Birkeland før søndagens kamp.

For ved hjelp av publikum, aksjon blanke ark, og kjøp av scoringskontrakter har Storhamar reist seg som klubb, og er igjen klare for å begi seg ut på eventyret som elitelag. Tonje Enkerud viste også sin taknemlighet ovenfor storhamars supportere og frivillige, og fortalte om alt det ekstra de gjør for jentene.

– De frivillige betyr veldig mye for oss. De møter oss alltid med et smil og klapp på skulderen, både i forbindelse med kamp og trening. De legger ned mye tid både før, under og etter arrangementer. Dessuten gjør de mye ekstra for oss. Vi var blant annet så heldige å få strikket Storhamar votter til jul! Dere er helt fantatiske.

På vegne av klubben, jentene og trenerteamet – tusen takk!
Neste gang vi ses i Boligpartner Arena spiller vi i Grudigligaen!

fa6c7c2b-9d31-4872-64f6-db1e4079d94d

Kampfakta:
Pauseresultat:
Storhamar 12-13 Fredrikstad Bkl

Kampresultat:
Storhamar 35-23 Fredrikstad Bkl

Banens beste:
Storhamar: Nr.13 Tina Engan
Fredrikstad Bkl: Nr.5 Anett Andersen

Toppscorer:
Storhamar: Marlene Aambakk 9 mål
Fredrikstad Bkl: Anett Andersen, 7 mål

 

Alle bilder: Hamar Arbeiderblad