Jubel for semifinaleplass i cupen – Storhamar

Jubel for semifinaleplass i cupen

Storhamar slo Byåsen ut av europacupen i helga. Onsdag kveld slo de samme lag ut av NM.

Storhamar har nettopp slått Byåsen i to europacupoppgjør. Onsdag kveld var det duket for kvartfinale i NM mellom de samme lagene. Byåsen scoret kampens første mål, men Storhamar tok raskt over føringen. Storhamar-forsvaret presset Byåsen til flere feil og kunne fornøyd se at stillingen var 2-6 etter nesten ti minutters spill. Da tok Byåsen-trener Roger Kvannli en timeout. Trønderne kjempet seg tilbake i kampen, mens Storhamar ble unøyaktige i sitt spill. Byåsen var oppe på uavgjort like før pause, men Storhamar scoret to kjappe og sikret seg en knapp ledelse før andre omgang.

Storhamar klarte ikke å riste av seg Byåsen i andre omgang heller. De var oppe i en firemålsledelse flere ganger i omgangen, og de virket til å ha god kontroll, men Byåsen hang seg på.  Ikke før det var igjen to minutter føltes seieren sikret. Da banket Betina Riegelhuth inn en femmålsledelse.  Storhamar vant til slutt 28-25 og klare for semifinalen i cupen. Trekningen er fredag 26. oktober klokken 12.00.

Allerede til helga møtes kveldens motstandere igjen. Søndag 28. oktober er det nemlig eliteseriekamp mellom Byåsen og Storhamar i Trondheim. Den kampen kan du se på Ringsaker Blad, Østlendingen eller en annen av Amedias lokalaviser.

Byåsen-Storhamar 25-28 (13-15)