Klare for gruppespillet i europacupen – Storhamar
Tonje Enkerud. Foto: Stian Bye Høgsveen

Klare for gruppespillet i europacupen

Storhamar er klare for gruppespillet i EHF-cupen etter en strålende oppvisning på hjemmebane søndag.

Storhamar tapte med ett mål (29-28) i den første kampen i Ungarn forrige helg. Det var derfor knyttet stor spenning til returoppgjøret i Boligpartner Arena søndag kveld. Storhamar måtte vinne for å komme seg videre i EHF-cupen.

Erd satte inn kampens første mål og ledet også med to mål (3-5) etter at Storhamar dro på seg to utvisninger i starten av kampen. Men etter ti minutter var lagene likt igjen på stillingen 5-5. Et drøyt minutt etter var Storhamar for første gang i ledelsen i kampen. Det var Betina Riegelhuth og Chana Masson som satte standarden for Storhamar. Etter 18 minutter ledet Storhamar 10-8 og Erd valgte å ta timeout. Storhamar holdt høyere tempo enn laget fra Ungarn og spilte seg til gode sjanser, men mot slutten av omgangen ble det slurvet litt. Storhamar kunne gått til pause med en større ledelse enn de tre målene det ble (15-12).

Storhamar stormet ut i andre omgang. Tonje Enkerud satte fart og scoret tre på rad før Heidi Løke satte inn Storhamars fjerde mål på like mange minutter. Erd måtte ta en ny timeout på stillingen 19-12. Ungarerne klarte å få inn noen mål de neste minuttene og nærmet seg litt. Samtidig satte de frimerke på Betina Riegelhuth. Arne Senstad måtte ta i bruk timeoutkortet på stillingen 24-20 etter knapt halvspilt omgang. Det ble jevnspilt de neste minuttene og Storhamar slapp Erd unødvendig inn i kampen igjen. Med fire minutter igjen var Erd kun to mål bak (28-26). Storhamar våknet til liv og satte inn to kjappe mål. Erd tok timeout på stillingen 30-26 med to og et halvt minutt igjen. Men de klarte ikke å gjøre noe med stjernene fra Hamar. Storhamar er klare for Europa etter 60-56 sammenlagt.

HER ser du hvilke andre lag som er kvalifisert for gruppespillet. Trekningen skjer 22. november.