• Elise Skinnehaugen. Foto: Kamilla Sundmoen

Klare for kvartfinale i cupen etter en tøff kamp

Follo rystet Storhamar, men det var heldigvis Hamar-jentene som kunne juble for avansement i NM.

 

Storhamar var selvsagt storfavoritter mot 1. divisjonslaget Follo, men reiste til Langhus med kun 11 spillere. En lang rekke sentrale spillere står på skadelista og måtte stå over onsdagens cupkamp, deriblant Betina Riegelhuth, Tonje Enkerud, Mia Svele og Ellen Marie Folkvord.’

Follo så sin sjanse til å hamle opp med elitejentene, og det gjorde de også. Hjemmelaget holdt følge helt til det sto 7-7 på måltavla. Da satte Storhamar inn støtet, og puttet fire mål på rad. Da trodde de fleste at kampen kom til å ende med favorittseier, men Follo ga seg ikke. De klarte til og med å komme seg et mål foran før lagene gikk til pause.

I starten av andre omgang var det også tett og jevnt en god stund, Storhamar måtte slite for å få noen måls forsprang. Det ga de aldri fra seg, og er dermed klare for kvartfinale i cupen.

Elise Skinnehaugen ble kåret til Storhamars beste spiller.

Trekningen av kvartfinalene foregår torsdag 4. oktober. Følgende lag er videre: Vipers, Sola, Oppsal, Fana, Byåsen, Molde, Fredrikstad og Storhamar.

 

Resultater 4. runde i NM

 

Vipers Kristiansand-NIT-HAK 50-14
Sola-Larvik 28-25
Oppsal-Haslum 32-19
Fana-Utleira 28-25
Rælingen-Byåsen Elite 23-30
Tertnes Håndball Elite-Molde Elite 17-28
Fredrikstad Bkl.- Gjerpen HK Skien 30-24
Follo-Storhamar 29-33

Kampfakta

Follo-Storhamar 29-33 (17-16)
NM håndball kvinner, 4. runde

Langhushallen, onsdag 3. oktober 2018

Storhamars lag: Stine Liden, Chana Masson  – Gabriella Juhasz 4, Malene Aambakk 1, Heidi Løke 11, Elise Skinnehaugen 8, Anna Mortvedt, Kristin Venn 3, Moa Amanda Fredriksson, Simona Szarkova 1, Guro Nestaker 5.

Toppscorer Follo: Ida Ringlund Hansen 7.

Utvisninger: Storhamar 2×2 min,  Follo 4×2 min.

Dommere: Marte Marie Varlo og Jovana Dasic