Målrik kamp i Fredrikstad – Storhamar

Målrik kamp i Fredrikstad

Vi er i gang med en hektisk januar, og i går var det en tur til Fredrikstad som ventet våre jenter. Det ble en svært målrik kamp, som vi til slutt gikk seirende ut av. Det var imidlertid ikke opplagt at poengene skulle bli med hjem til Hamar slik det lå an etter snart halvspilt førsteomgang.

Fredrikstad gikk hardt ut fra start. Det var glød, tempo og pur spilleglede etter en lang spillepause. Vi kom overhodet ikke inn i kampen fra start. Fredrikstad scoret i nær sagt alle angrep og vi vant ikke en eneste duell bakover. Heller ikke returløpene er noe å skryte av, og hjemmelaget får kontre inn flere scoringer. Spesielt Thale R. Deila får herje fritt med våre jenter og er delaktig i mye av det Fredrikstad presterer.

Fremover i banen blir det mye enkeltprestasjoner og utålmodighet både i spill og avslutninger. Vi henger bakpå fra start og Fredrikstad drar mer og mer ifra. Etter drøye 11 minutter har Kenneth sett nok, og tar en time-out på stillingen 11-5 til hjemmelaget.

Dette blir heldigvis en vekker for jentene, og det er et lag med mer aggressivitet og intensitet i forsvarsspillet vi ser i siste halvdel av omgangen. Vi klarer å presse skytterne litt høyere i banen og lage flere brudd. Dette gjør også at Stine får litt mer hjelp og dermed får noen flere redninger.

Tonje og Cassandra styrer spillet med mer tydelighet fremover, vi får flere kontringer som følge av bedre forsvarsspill og vi setter en større andel av sjansene våre. Jentene kjemper seg inn i kampen og tar helt over initiativet. De siste 17 minuttene av omgangen går vi fra 12-5 til 17-17, som blir pauseresultatet.

Andre omgang fortsetter der den første sluttet. Vi har initiativet i kampen og er det førende laget. Vi går opp i ledelsen fra start og slipper aldri Fredrikstad innpå igjen. Sakte, men sikkert drar vi ifra og har i realiteten full kontroll på kampen. Vi står i perioder godt bakover, det er god intensitet og innsats. Vi slipper allikevel inn noen enkle mål og taper noen dueller da Fredrikstad er flinke til å holde ballen i gang og utnytter at vi til tider blir litt for ivrige og står litt for offensivt.

Cassandra og Tonje fortsetter å styre angrepet fint. Det er god variasjon mellom skudd bak i banen, gjennombrudd og viderespill. Både kanter og linjespiller utnyttes godt.

Ann Grete får sine første to mål i gult og blått og gjør en fin figur i debuten etter kun få treninger med laget. Også vår unge og lovende kantspiller Andrea får verdifull spilletid og svarer med fire mål. Emilie er som vanlig sikker som banken og ender til slutt på 11 scoringer. Selma, nok en ung og svært lovende spiller, kommer inn på høyrekanten mot slutten og får fastsette sluttresultatet til 40-32 på straffe kort tid før slutt.

Vi er fortsatt ubeseiret i Rema 1000 ligaen og tar med oss mye fint fra denne kampen også. Angrepsspillet sitter godt når vi er tålmodige, forsvaret kommer seg betraktelig utover i kampen og vi viser god moral ved å snu en meget vanskelig start til en solid seier.