Sterk seier i Togliatti. – Storhamar

Sterk seier i Togliatti.

Det var et lag med revansje i blikket som reiste til Russland for å kjempe om to poeng i EHF-cupen mot Lada. Som Espen skrev før kampen var det ting å jobbe med fra forrige møte mellom lagene for ei snau uke siden. Det var ingen tvil om at jentene hadde brukt dagene godt.

Forsvaret satt godt fra start, og Lidèn vartet igjen opp med gode redninger. De første ti minuttene fulgte lagene hverandre som skygger, men det var en trygghet i at Lada hadde betydelig problemer med å komme til klare sjanser. Vi ble sjelden utspilt, og hang stort sett svært godt med defensivt. Det ble endel skudd bak i banen, og enkelte kantskudd, men midtforsvaret tettet godt igjen, og hjemmelaget kom sjelden til gjennombrudd.

Fremover i banen virket det som om jentene hadde funnet ut av Lada sitt noe uvante forsvarsspill. Med tempo både i bein og ball spilte vi oss ofte til gode sjanser. Vi hadde god variasjon i spillet og avslutningene kom fra alle posisjoner. Store bevegelser og godt samspill ga oss et lite overtak midtveis. Vi tilriver oss en tomålsledelse, og føler vi har god føring på kampen. Til tross for at Lada får noen kjappe scoringer de siste minuttene av omgangen og går til pause med en 15-14 ledelse gir omgangen godt håp om at det er mulig å dra i land seieren.

2. omgang starter med to mål til hjemmelaget, og vi kommer derfor bakpå med tre. Tre mål er imidlertid ingenting i dagens håndball, og vi kommer ajour på 19-19 etter sju spilte minutter av omgangen. Derfra og inn skal det meste handle om Storhamar. Moa styrer som vanlig forsvarsspillet med en enorm attitude og vi holder Lada godt fra egen boks. Fremover i banen fortsetter vi med tempo, gode satsinger og god variasjon. Tonje tar smeller, og går på igjen. Hun scorer ikke så mange selv i dag, men styrer spillet på en forbilledlig måte.

Halvveis ut i omgangen har vi sikret oss en ledelse på 3-4 mål. Denne gir vi aldri fra oss, og seieren er i realiteten aldri truet. Vi tar en svært sterk 31-27 seier og to særs viktige poeng i gruppespillet. Stine blir vel fortjent vår beste spiller. Men i dag er det LAGET som står frem. Emilie er igjen sikker som banken både fra sjumeter og kantposisjon. Forsvaret står samlet og gir Lada vanskelige arbeidsforhold. Hele bakspillerrekka bevarer tålmodigheten, spiller opp hverandre og varierer mellom distanseskudd og gjennombrudd på en fin måte. Kristin får ikke veldig mange skudd, men setter flere kontringer og står bra bakover.

Alt i alt en strålende gjennomført bortekamp. Nå ser vi frem til møtet med Oppsal førstkommende onsdag.