Storhamar fikk bronsemedaljene i eliteserien – Storhamar

Storhamar fikk bronsemedaljene i eliteserien

Storhamar hadde ikke slått Larvik i en offisiell kamp før onsdagens sølvkamp i Larvik. Det skjedde ikke denne gangen heller, og laget måtte reise hjem med bronsemedaljer.

Den siste runden i eliteserien var en ren sølvkamp mellom Larvik og Storhamar, og det var derfor knyttet stor spenning til oppgjøret. Håpet om at sølvet skulle hjem til Hamar for første gang, levde dessverre ikke lenge.

Lagene startet jevnt og holdt følge til stillingen 3-3, men mange tekniske feil og null målvaktsredninger gjorde at Larvik satte tre kjappe og ledet 6-3. Storhamar fikk samlet seg litt og var ajour på stillingen 8-8 halveis i den første omgangen. Minuttet etter var Storhamar for første gang i ledelsen.  Intensiteten i forsvarsspillet tok seg opp. Tone Wølner kom også inn og tok noen skudd. Så tok Larvik over initiativet igjen og var oppe i en femålsledelse tre minutter før omgangen ebbet ut. Da måtte også Tone Wølner sette seg på benken, og inn kom 17 år gamle Lea Løkke Øwre. Larvik banket inn enda et mål før pause.

Andre omgang startet like dårlig som den første sluttet. Lavik ledet med hele ni mål før det hadde gått ni minutter av omgangen. Rutinerte spillere som Kamilla Sundmoen og Betina Riegelhuth fikk det ikke til å fungere. Angrepsspillet gikk for mye på tvers. Forsvars- og målvaktspillet var også langt under pari. 13 minutter ut i omgangen tok Arne Senstad en etterlengtet timeout. Stillingen var da 23-14. Men det hjalp dessverre ikke. Larvik vant klart.

Storhamar nådde likevel målet om medalje i årets sesong. Det er fjerde gang Storhamar tar bronse eliteserien for kvinner. VI GRATULERER!

Slik endte eliteserien 2017/2018. Se tabellen HER!

Onsdag 25. april starter kvartfinalene i sluttspillet. De åtte beste lagene skal kjempe om sluttspillgullet. Søndag 29. april spilles returkampene i kvartfinalene. Storhamar ble topp 4 og har dermed hjemmekamp til slutt.

Larvik-Storhamar 33-23 (16-10)