Storhamar med ett bein i sluttspillfinalen – Storhamar

Storhamar med ett bein i sluttspillfinalen

Storhamar sikret seg seier i den første semifinalen mot Tertnes i sluttspillet.  Det spilles best av tre kamper.

Folk vaiet med røde faner før på dagen, men de gule flaggene rådet da Storhamar møtte Tertnes i sluttspillets første semifinale i Boligpartner Arena 1. mai.

Tertnes startet kampen best mot et litt slurvete Storhamar-lag. Arne Senstad valgte å ta timeout etter bare fem minutters spill. Da hadde Tertnes scoret tre ganger. Storhamar hadde ikke satt inn et eneste mål. Laget svarte med å sette fem på rad uten at Tertnes klarte å score. Dermed var det Bergens-laget som ble tvunget til timeout ved halvspilt omgang (5-3). Storhamar var på det meste oppe i en firemålsledelse i førsteomgang, men Tertnes kjempet seg inn i kampen igjen.  Storhamar klarte likevel å gå til pause to mål foran.

Det var fyr i Storhamar-laget som kom på banen i andre omgang. Det luktet svidd av angrepsspillet. Etter åtte og et halvt minutt var stillingen 18-12, og Tertnes måtte ta timeout. Men Storhamar sto godt bakover og tvang Tertnes til å gjøre mange feil. I tillegg fortsatte det gnistrende spillet i angrep. Bakspiller-trioen Svele, Enkerud og Aambakk fungerte godt sammen på banen. I tillegg spilte Kristin Høybakken god i forsvar i sin comeback-kamp. Storhamar ledet på det meste med sju mål og innvilget seg å bytte litt på laget. Kvaliteten dalte kraftig de siste ti minuttene og Tertnes nærmet seg, men Storhamar holdt unna og sikret seg seier i den første semifinalen.

2. semifinale spilles i Bergen lørdag 4. mai. En eventuell tredje kamp spilles på Hamar 8. mai.

Storhamar – Tertnes 25-23 (13-11)
Sluttspill Eliteserien håndball kvinner – 1. semifinale (spilles best av 3)
Boligpartner Arena, Hamar onsdag 1. mai 2019.

Storhamars lag: Stine Liden, Chana Masson – Malene Aambakk 1, Heidi Løke 7, Elise Skinnehaugen 3, Ellen Marie Folkvord, Anna Mortvedt, Kristin Venn 4, Tonje Enkerud 5, Tina Engan,  Kristin Høybakken 1, Synne Fossheim, Mia Svele 3, Moa Fredriksson, Betina Riegelhuth 1, Guro Nestaker.

Toppscorer Tertnes: Kjerstin Boge Solås 4.

Utvisninger: Storhamar 1×2 min, Tertnes 1×2 min.

Dommere: Steinar Martinsen og Slim Ben Tekaya

Storhamars beste: Tonje Enkerud

Tertnes’ beste: Marie Davidsen