Storseier i første europaoppgjør – Storhamar
Tonje Enkerud. Foto: Stian Bye Høgsveen

Storseier i første europaoppgjør

Storhamar har ni mål å gå på før returoppgjøret i Trøndelag neste helg.

Byåsen tok først ledelsen i kampen, men lagene fulgte hverandre tett de første minuttene. Tonje Enkerud styrte spillet godt framover. En god Chana Masson i mål sørget for at Storhamar var to mål foran ved halvspilt omgang (6-4). Da valgte likevel Arne Senstad å ta timeout for  å bytte litt på laget. Fire minutter senere var ledelsen økt med ytterlige to mål (10-6) og da var det Byåsen som tok timout. Et par justeringer fra trønderne, i tillegg til at Storhamar-forsvaret rygget og ble passive, gjorde at Byåsen meldte seg på i kampen igjen. Storhamar nølte også for mye i sitt angrepspill, men klarte å skaffe en ledelse på ett mål før lagene gikk til pause.

Også andreomgangen startet jevnt, men etter ti minutter hadde Storhamar klart å kjempe seg til en tremålsledelse (17-14) til tross for at en del sjanser framover ble misbrukt. Byåsen prøvde seg på en timeout, men det hjalp ikke mye. Malene Aambakk og Simona Szarkova meldte seg på for fullt som skyttere, og Chana Masson fortsatte sitt gode målvaktspill. Byåsen brukte sin siste timeout da det gjensto ni minutter. Da ledet Storhamar 24-18. Storhamar levnet ingen tvil om at det kom til å ende med hjemmeseier den siste delen av av kampen. Kampen endte

Returoppgjøret spilles i Meldal søndag 21. oktober. Vinneren sammenlagt går videre til tredje kvalifiseringsrunde. Vinnerne i den runden skal spille gruppespill på nyåret.

Her finner du resultatene fra alle kampene i EHF-cupen.

Storhamar-Byåsen 29-20 (12-12)