Surt tap i Fredrikstad – Storhamar
Moa Fredriksson ble kåret til Storhamars beste.

Surt tap i Fredrikstad

Storhamar tok juleferien for tidlig. Fredrikstad ville mest og vant den siste kampen før VM-pausen.

Fredrikstad har vært det store overraskelseslaget i årets sesong. De lå på en fjerdeplass før søndagens oppgjør i Kongstenhallen. Kampen startet jevnt og med høyt tempo, spesielt fra bortelagets side. Fredrikstad hang likevel godt med, men tok timeout på stillingen 4-4 etter åtte minutters spill. Det hjalp lite, for etter det scoret Storhamar tre mål på rappen. Det kunne de gjøre først og fremst på grunn av godt og aggressivt forsvarsspill. Men mot slutten av omgangen så klarte Fredrikstad å komme seg igjennom det offensive forsvaret, i tillegg til at de tekniske feilene ble flere i angrepet. Dermed gikk Storhamar til pause kun ett mål foran.

Storhamar startet andre omgang å score de to første målene, men i stedet for å trygge ledelsen slapp de Fredrikstad inn igjen i kampen. De kom også ajour på stillingen 17-17 10 minutter ut i omgangen. Storhamar slet i begge ender av banen. Forsvaret sprikte og sjansene ble misbrukt framover. Arne Senstad tok timeout etter halvspilt omgang. Det hjalp ikke umiddelbart. Fredrikstad spilte med større entusiasme og gikk opp i ledelsen for første gang med ti minutter igjen å spille (21-20). Det klarte heller ikke å tenne Storhamar-jentene. Forsvaret hang ikke sammen og i angrep florerte de tekniske feilene. Fredrikstad lekte seg med et tafatt Storhamar-lag de siste minuttene og vant fortjent.

Fredrikstad – Storhamar 24-28 (12-13)