Tap i toppoppgjøret – Storhamar

Tap i toppoppgjøret

Storhamar hang med nesten helt til slutt, men klarte ikke å tukte Vipers i Kristiansand.

Det var knyttet stor spenning til toppoppgjøret mellom Vipers og Storhamar i Aquarama søndag kveld. Vipers vant 34-25 i Boligpartner Arena før jul, men Storhamar har vist stigende formkurve etter nyttår. Lagene sto likt på poeng før kveldens kamp, men Vipers har en kamp mindre spilt.

Kamilla Sundmoen satte inn kampens første mål, men så kvitterte Vipers med tre kjappe mål før det var Storhamars tur til å score tre mål på rappen. Storhamar ledet 4-3 etter 7 minutters spill, men Vipers klarte igjen å snu det hele og ledet 7-5 etter 11 minutter. Da tok Arne Senstad timeout. Det hjalp lite. For mange av sjansene ble satt i tverrliggeren eller over mål. I andre enden slet begge Storhamars målvakter med å få has på skuddene. Vipers ledet med fire mål midt i omgangen, men Storhamar nektet likevel å gi seg. De spilte seg litt opp mot slutten og var bare to fattige mål bak ved pause. Det er mer enn godkjent å score 17 mål på en omgang, men å slippe inn 19 er i overkant.

Vipers startet andre omgang best. Arne Senstad brukte timeout-kortet allerede etter 7 minutter. Da ledet Vipers 24-20. Like etter pådro Heidi Løke seg rødt kort etter en duell med Linn Jørum Sulland. Selv om det så svart ut en liten stund, klarte Storhamar nok en gang å henge seg på. Etter 17 minutter var det kun to mål som skilte lagene, men fire minutter senere ledet Vipers med fem ml (30-25) og de fleste trodde kampen var avgjort før Storhamar satte tre på rappen (30-28). Men som vanlig i kampen, stakk Vipers igjen i fra. Senstad prøvde seg med sin siste timout da det sto igjen fire og et halvt minutt å spille og Vipers ledet 33-28. Dessverre var det ikke mer å hente. Seriefavorittene fra Kristiansand vant toppoppgjøret.

Det er fortsatt jevnt i toppen med tre kamper igjen å spille.