Storhamar til Viborg for bedre samspill på og utenfor banen

Skrevet av Tore Svensrud

Mandag reiser Storhamars spillere og støtteapparat til Danmark. Der skal de bli bedre kjent og i tillegg møte storlagene Viborg og Randers i treningskamper.

 

Trener Arne Senstad har to mål med treningssamlingen i Viborg fra 31. juli til 5. august. Det ene er å få samspillet til å fungere på banen. Det andre er å spleise troppen utenfor banen. Turen er sponset av de frivillige i Storhamar.

Må teste

– På det sportslige plan var ideen å få øve sammen tidlig. Det faller litt bort nå som mange er ute med skader. Mange av de som er tiltenkt sentrale roller er fortsatt ute. Derfor må vi endre fokus og heller ha fokus på å løfte hver enkelt både teknisk og taktisk. I tillegg skal vi ha fokus på det deffensive spillet. Vi kan ikke bry oss om resultatet i kampene, men heller bruke kampene til å teste ut varianter og teste spillere, sier Senstad.

– Mange prater om ambisjoner og er positive til satsingen. Vi har en bra stall på papiret, men det bekymrer og gjør meg litt frustrert at så mange fortsatt er ute, innrømmer treneren.

Heidi Løke (fødsel)  er ikke spilleklar ennå. Kamilla Sundmoen og Tonje Enkerud er også usikre. I tillegg er det en stund til Gabriella Juhász, Martine Hovden og Kristin Høybakken er klare. Alle disse er imidlertid med på samlingen i Danmark. Den eneste som ikke er med til Danmark er Anne Kjersti Suvdal (familiesituasjon). Dermed må Storhamar finne alternativer på venstrekanten.

Spleiser troppen

Det er viktig at de fleste i troppen er med til Danmark. Det andre målet med turen er nemlig det sosiale.

– Det er mange nye og det er viktig at vi lærer hverandre å kjenne. Dette blir en viktig uke og en fin mulighet til å spleise troppen, mener Arne Senstad.

Før laget setter seg på bussen mandag ettermiddag skal de gjennom en bip-test i Boligpartner Arena. De kommer fram til Viborg sent mandag kveld. Oppholdet i Danmark er en del av Generation Handball. Foruten treninger skal Storhamar spille følgende kamper:

Tirsdag 1. august klokken 20.15: Storhamar-Rælingen, Vibocold Arena

Onsdag 2. august klokken 20.15: Viborg-Storhamar, Vibocold Arena

Fredag 4. august klokken 12.00: Storhamar-Randers, Liseborghallen

Viborg ble nummer tre i den danske serien i fjor. Randers ble nummer åtte. Rælingen rykket ned fra norske eliteserien.