Suveren 2. omgang ga to poeng – Storhamar

Suveren 2. omgang ga to poeng

(Foto: Stian Høgsveen) Etter et lengre serieopphold tok vi i mot Oppsal til kamp i Grundigligaen i BoligPartner Arena onsdag kveld.

Kampen startet jevnt, og lagene fulgte hverandre innledningsvis. Etter fire minutter ledet Oppsal med to mål, men Storhamar hentet inn dette ved mål både av Tonje Enkerud og Kamilla Sundmoen. Vi startet offensivt i forsvar, og med dessverre noe vekslende hell. Med de første ti minuttene spilt begynte Oppsal og dra noe ifra, og ledet 6 – 10 halvveis, etter å ha innledet kampen med overtallsspill i angrep.

Offensivt stemmer lite i starten av kampen, og angrepsspillet er preget av mye tversoverpasninger, skuddbom og straffemiss. Avslutningen av 1. Omgang er dog noe mer oppløftende, og både Kamilla Sundmoen og Tonje Enkerud kriger inn reduseringer i overtall med fem minutter igjen til pause. Til pause er stillingen 10 – 13, etter at Enkerud har stått for fem av Storhamars mål.

Starten på 2. omgang er mer oppløftende enn der den første avsluttet, og Malene Aambakk innleder omgangen med to scoringer og sørger for at Oppsals forsprang er skrumpet inn til ett mål med fire minutter spilt. Maria Aarstad har også kommet inn for Stine Lidèn i Storhamar-målet, og spiller på seg selvtillit innledningsvis.

Vi fortsetter og stå offensivt i forsvar, og lykkes bedre i 2. omgang enn i den første, Med godt både forsvars- og keeperspill har ikke Oppsal scoret mer enn to scoringer på de første syv minuttene i andre halvdel av kampen, og vi tar for første gang ledelsen med to mål på 17 – 15 etter drøyt 38 minutter spilt.

Snaut halvveis ut i 2. omgang har vi tatt over kampen og Oppsal ber om timeout. Maria Aarstad er suveren bakover, og vi leder med seks mål ut i andre halvdel. Oppsal spiller, som i 1. omgang, i overtall i angrep, noe som resulterer i flere Storhamar-mål fra egen halvdel fra blant andre Tonje Enkerud og Lise Binger.

Siste del av 2. omgang er noe mer jevnspilt, men Storhamar holder Oslo-laget på behørlig avstand hele veien, og kampen ender til slutt 25 – 20 til hjemmelaget.

Neste hjemmekamp i BoligPartner Arena er onsdag 9. november kl. 20:00 (NB! Merk tiden). Motstander er Tertnes.

Storhamar Håndball Elite – Oppsal: 25 – 20 (10 – 13)