– Du er litt «boss» bak der – det liker jeg godt – Storhamar
Foto: Stian Bye Høgsveen

– Du er litt «boss» bak der – det liker jeg godt

Storhamar har skaffet seg en målvakt i verdensklasse, men det er tilfeldig at Alma Hasanic Grizovic havnet bakerst på banen.

 

– Jeg gikk vel i 7. klasse da vi skulle spille kamp og keeperen var syk. Da ble jeg satt i målet og det har jeg aldri forlatt etterpå. Du føler du er litt «boss» bak der, og det liker jeg godt. Vi står bak der alene og må ta ansvar, og jeg elsker å ta ansvar. Dessuten fikk jeg lov til å være litt gal. Keepere er jo litt gale. Det passer meg godt, sier målvakten som også spiller på landslaget til Montenegro.

 

Tilbake fra skade

 

Målvakten kom til Storhamar foran denne sesongen. Hun begynte sesongen med klassespill før en skade satte henne ut av spill noen uker. Nå er hun tilbake, fortsatt like tent på å vinne.

Alma Hasanic Grizovic innrømmer at det balkanske lynnet kommer godt med når man skal stå i buret.

– Vi er jo temperamentsfulle på Balkan. Det er mye kroppsspråk og bevegelser. Er man glad, er man glad, er man sint, er man forbanna. Det er ingen mellomting. Det passer bra når du er målvakt. En god målvakt må være litt tøff i trynet, være en irettesetter. Det er viktig med en tydelig stemme bak forsvaret. Jeg må bygge opp litt respekt, sier hun og smiler fornøyd.

Hasanic Grizovic trives i rollen hun har fått i Storhamar, og har klare ambisjoner med klubbskiftet fra Larvik til Storhamar.

 

– Arne er litt gal

 

– Jeg har tro på det konseptet Arne Senstad kom med og jeg trengte noe nytt i karrieren. Arne er litt gal og jeg liker at det er litt «fyring». Man skal sette krav. Storhamar vil være blant de beste. Storhamar har alltid hatt et bra lag, men har kanskje manglet det lille ekstra. Jeg vil bidra til at vi skal være på topp. Jeg kommer ikke til Storhamar med lavere ambisjoner. Jeg vil at vi skal være ledende i Norge og at vi skal utfordre lag også i Europa. Storhamar har vist det tidligere, men vi må bygge stabilitet i laget. Potensialet er enormt, mener Alma Hasanic Grizovic.

Trener Arne Senstad er glad for å ha temperamentsfulle målvakter fra Balkan.

– Du må jo være litt gal for å stille deg der bak der. Alma var fantastisk å få inn i laget. At Inga Presker også kom, gjør det til en dynamisk og spennende duo. De er forskjellige typer når det gjelder teknikk, men begge er fysiske og verbale. De viser med hele seg hva de mener. Spillerne kommer til å nyte godt av det. De tenner oss veldig, mener han.

 

To toppkamper mot Vipers

 

Håpet er at hele laget setter «fyr» i publikum i Boligpartner Arena når Vipers Kristiansand kommer på besøk til seriekamp 4. november og semifinale i cupen 7. november. Seriekampen er utsolgt, men du kan fortsatt sikre deg billetter til cupkampen.

Kjøp på vår app, Storhamar Håndball (apple og android) eller via denne linken:

https://storhamarhandball.woow.no/#!/home

 

Balkansk duo: Inga Presker og Alma Hasanic Grizovic er Storhamars målvaktspar. Foto: Tore Svensrud