Enkerud imponerte for Norge i tre kamper – Storhamar
Foto: Eirik Haugdal

Enkerud imponerte for Norge i tre kamper

Tonje Enkerud ble kåret til Norges beste spiller etter firenasjonersturneringen i Chebu, Tsjekkia.

 

Norges rekruttlandslag har spilt turnering mot a-landslagene fra Tsjekkia, Sveits og Østerrike denne helga. Storhamars Tonje Enkerud ble kåret til Norges beste spiller gjennom hele turneringen. Også Betina Riegelhuth gjorde sine saker bra. Storhamars assistenttrener Eirik Haugdal har også vært med og gjort videoanalyse for Norge. Han har følgende å si om våre to stjerner:

– Tonje har primært spilt angrep, som midtre bakspiller. Hun har gjort sakene sine meget bra, styrt spillet fint og tatt de mulighetene hun skal. En strålende spillmotor som spilte ut hele sitt register. Betina leverte noen flotte skudd i alle tre kampene! Hun hadde meget godt samarbeid med begge linjespillerne og ga dem mye å jobbe med. Hun spilte både 2-er og 3-er i forsvar og løste dette fint, sier Haugdal.

– Tonje Enkerud fortjente å bli kåret til turneringens beste. Hun har virkelig gjort det bra og vært flink til å gjøre andre gode i tillegg til å være farlig selv, sier Norges trener Michael O’Sullivan til handball.no.

 

Norge Rekrutt–Sveits 27-20 (15-11)
SH Cheb, Cheb, Tsjekkia
Norges målscorere: Moa Högdahl 5, Betina Riegelhuth 3, Vilde Ingeborg Johansen 3, Mari Molid 2, Tonje Enkerud 2, Maren Aardahl 2, Malin Aune 2, Ingvild Bakkerud 2, Tonje Løseth 2, Jeanett Egebakken Kristiansen 1, Maria Hjertner 1, Silje Katrine Waade 1, Matilde Rivas-Toft 1.
Sveits toppscorer: Xenia Brütsch 7 mål.
Utvisninger: Norge 1×2 minutter, Sveits 3×2 minutter

 

Østerrike–Norge rekrutt 26-25 (13-15)
Cheb, Tsjekkia
185 tilskuere
Målscorere Norge: Jeanett Egebakken Kristiansen 10, Tonje Enkerud 4, Moa Högdahl 3, Mari Molid 2, Tonje Løseth 2, Maren Aardahl 1, Maria Hjertner 1, Betina Riegelhuth 1, Mathilde Rivas-Toft 1.
Øvrige norske spillere: Emily Stang Sando, Silje Solberg, Ingvild Bakkerud, Silje Katrine Waade, Hege Bakken Wahlquist, Vilde Ingeborg Johansen.
Toppscorer Østerrike: Sonja Frey 11.
Utvisninger: Østerrike 5×2 min., Norge 2×2 min.

 

Norge rekrutt–Tsjekkia 25-16 (13-7)
Cheb, Tsjekkia
1000 tilskuere
Målscorere Norge: Tonje Løseth 5, Maria Hjertner 5, Betina Riegelhuth 3, Vilde Ingeborg Johansen 3, Mari Molid 2, Moa Högdahl 2, Jeanett Egebakken Kristiansen 2, Hege Bakken Wahlquist 2, Tonje Enkerud 1. Øvrige norske spillere: Emily Stang Sando, Silje Solberg, Maren Aardahl, Malin Aune, Ingvild Bakkerud, Silje Katrine Waade, Mathilde Rivas-Toft.
Toppscorer Tsjekkia: Petra Manakova 3.
Utvisninger: Norge 2×2 min, Tsjekkia 1×2 min.