Sundmoen forbannet etter knepent tap i toppkampen – Storhamar

Sundmoen forbannet etter knepent tap i toppkampen

Storhamar tapte med ett fattig mål etter toppkampen mot Larvik onsdag kveld.

– Jeg er forbannet over at vi taper med ett mål og er frustrert over forsvarsspillet vårt. Men jeg har fortsatt tro på at vi skal kjempe i toppen, sier Kamilla Sundmoen etter kampen.

Første seriekamp etter VM-pausen startet litt usikkert fra Storhamars side, både i forsvar og angrep. Larvik scoret kampens første mål og Storhamar var litt nølende. Storhamar hadde problemer med skuddene til Tine Stange i store deler av omgangen. Da hjemmelaget fikk Heidi Løke utvist på stillingen 4-5, så tok Kamilla Sundmoen tak og satt fyr på hallen med fart og lekre scoringer. Storhamar scoret to ganger i undertall og klarte å snu kampen i sitt spor. Med en Storhamar-ledelse på 12-9 etter 19 minutter tok Larvik timeout. Da snudde kampen igjen. Storhamar-forsvaret mistet samhandlingen og de tekniske feilene ble for mange. Dermed fikk Larvik noen enkle mål før pause og sørget for spenning i kampen. Lagene gikk til pause med uavgjort, 15-15.

Kampen fortsatte jevnt og intenst etter pause. Etter 12 minutter var stillingen 20-20, men så fikk Storhamar en ny utvisning og den taklet de ikke like bra som i første. Larvik sørget for å komme foran på 20-22. Storhamar-forsvaret ble for flate og slapp Larvik-skytterne til fritt leide. Arne Senstad tok timeout etter 13 minutter. Begge lag gjorde mange tekniske feil i omgangen, men Storhamar klarte å kjempe seg opp igjen til uavgjort på stillingen 24-24. Da gjensto ti minutter av kampen og da valgte Larvik å ta timeout. Like etter pådro Heidi Løke seg en ny tominutter. Det hadde samme virkning som i første omgang. Storhamar gikk for første gang opp i ledelsen i andre omgang. Det sto 27-26 da det gjensto sju minutter å spille. Typisk for kampen, så scoret Larvik de tre neste målene. Og like typisk scoret Storhamar to på rad etter det. Dermed sto det 29-29 på tavla med bare ett minutt igjen å spille. Larvik satte inn 30-29, og Storhamar hadde sjansen til uavgjort, men ingen ville avslutte i det siste angrepet.

I tillegg til Kamilla Sundmoen, spilte Heidi Løke en god kamp for Storhamar.

Storhamar – Larvik 30-29 (15-15)