Tok turen til Drammen og sørget for målfest – Storhamar
Aleksandra Zimny ble kåret til Storhamars beste. Foto: Bjørn Inge Sandvold.

Tok turen til Drammen og sørget for målfest

Storhamar hadde en enkel dag på jobben søndag kveld. Jentene lagde målfest i Drammen og vartet opp med storseier.

 

Glassverket ligger nederst på tabellen med null poeng, og det var ikke knyttet den største spenningen til kampen. Storhamar trøblet likevel litt i forsvar i starten, i tillegg til at det gikk litt for fort framover. Men Storhamar  hadde kontroll på kampen og leder 8-4 etter ti mimutters spill. Da tok Glassverket timeout. Fem minutter etter hadde Storhamar økt ledelsen med ytterligere ett mål, men Arne Senstad var ikke helt fornøyd og tok en timeout. Glassverket kom for lett til sjansene og Inga Presker fikk ikke tak på langskuddene, men forsvaret tok seg opp utover i omgangen. Gledelig var det også å se Aleksandra Zimnys innsats i forsvar og tre scoringer i angrep i første omgang.  Storhamar gikk til pause med en solid 13-målsledelse.

Andre omgang ble en tålmodighetsprøve for Storhamar-jentene. Kvalitetsforskjellen mellom lagene var stor, og derfor ble det vanskelig å være like nøyaktige gjennom hele kampen. Etter halvspilt andre omgang ledet Storhamar med hele 20 mål. Et av lyspunktene  denne omgangen var Andrea Næss, som også har vært plaget med sykdom og skader i lang tid. Hun noterte seg for mange fine scoringer. Storhamar rullerte på laget slik at alle spillerne fikk mye spilletid. Storhamar hadde god kontroll på Glassverkets spillere, bortsett fra Thale Rushfeldt Deila. Hun klarte uansett ikke å gjøre noe med resultatet. Storhamar vant klart til glede for et busslass fra Hamar.

Vipers og Larvik spilte ikke seriekamper i helga, og dermed er vi tilbake på tabelltopp.

 

Kampfakta

Glassverket  – Storhamar 22-41 (9-22)
Eliteserien håndball kvinner, 13. serierunde

Drammenshallen, søndag 14. januar 2018

Storhamars lag: Alma Hasanic Grizovic, Inga Presker – Kamilla Sundmoen 4, Gabriella Juhasz 2, Malene Aambakk, Heidi Løke 7, Elise Skinnehaugen 4, Ellen Marie Folkvord 3, Andrea Næss 6, Tonje Enkerud 4, Mia Solberg Svele, Moa Amanda Fredriksson, Betina Riegelhuth 5, Martine Hovden 1, Aleksandra Zimny 5.

Toppscorer Glassverket: Thale Rushfeldt Deila 7.

Utvisninger: Storhamar 2×2 min, Glassverket ingen

Dommere: Tor Brede Launes , Vidar Larsen

Storhamars beste: Aleksandra Zimny

Glassverkets beste: Thale Rushfeldt Deila

xxx tilskuere.