Storhamar lekte seg med Byåsen – Storhamar
Kamilla Sundmoen. Foto: Stian Bye Høgsveen

Storhamar lekte seg med Byåsen

Storhamar lekte seg med Byåsen, og tok to viktige poeng i medaljekampen.

Storhamar startet aggressivt og tøft i forsvar da Byåsen gjestet Boligpartner Arena onsdag kveld. Samtidig gledet de publikum med hurtig angrepsspill. Storhamar ledet 7-2 da Byåsens trener Roger Kvannli valgte å ta timeout etter seks minutter. Det hjalp lite. De scoret riktignok to kjappe etter timeouten, men Storhamar beholdt trøkket, anført av Kamilla Sundmoen. Da det var spilt bortimot 20 minutter var ledelsen 17-9, og Byåsens følte seg tvunget til å ta nok en timeout. Storhamar røk på to utvisninger like etter, og Byåsen hadde sjansen til å knappe innpå. Men den gang ei. Storhamar imponerte med en flyver i spill 6 mot 4, som Gabriella Juhasz puttet sikkert i mål. Storhamar gikk ikke til pause før de hadde scoret 22 mål. Byåsen hadde bare 13.

Storhamar startet andre omgang med like høyt tempo og var tidlig oppe i en 12-målsledelse. Inga Presker spilte godt i starten av omgangen og begeistret hjemmepublikummet. Etter 12 minutter tok Arne Senstad timeout og byttet ut hele laget. Ut med Juhasz, Riegelhuth, Enkerud, Sundmoen, Skinnehaugen og Løke. Inn med Egset, Aambakk, Hovden, Zimny, Svele og Folkvord. «Andrerekka» slapp Byåsen litt innpå, men seieren var aldri truet.

Storhamar vant også sesongens første oppgjør mot Byåsen, og har dermed sikret seg fire viktige poeng mot en av de andre medaljefavorittene i eliteserien.