Storhamar signerer slovakisk stjernespiller – Storhamar

Storhamar signerer slovakisk stjernespiller

Simona Szarková (26) er klar for Storhamar Håndball Elite.

 

Pressemelding Hamar 9. april 2018

 

I helgen skrev den slovakiske landslagsspilleren Simona Szarková under en toårskontrakt med Storhamar. Hun kommer fra den tsjekkiske toppklubben Banik Most.

Banik Most har deltatt i Europacupen denne sesongen, der de blant andre møtte Larvik. I de to kampene mot Larvik scoret Szarková hele 21 mål. Hun er en høyrehendt bakspiller på 26 år, og har dominert på det slovakiske landslaget i mange år. Flere klubber har vært ute etter å få hennes signatur, men valget falt på Storhamar.

– Grunnen til at jeg valgte Storhamar er at det er en klubb på veldig høyt nivå og med flere kvalitetsspillere. Laget spiller også veldig pen håndball. Det vil bli en ny erfaring for meg å spille for et skandinavisk lag, og det er veldig attraktivt å komme til akkurat Norge. Jeg har drømt om å spille i Norge siden jeg var ung. Storhamar virker som en vennlig og positiv klubb, og de har mål om å spille i Europa. Det liker jeg, sier Simona Szarková.

Hun har prioritert studier i noen år, men er nå ferdig utdannet jurist og vil satse for fullt på håndballen.  Det er Storhamar-trener Arne Senstad strålende fornøyd med.

– Simona er en notorisk målscorer. Etter hun var ferdig med studiene har hun fått et løft og slått ut i full blomst i år. Hun har et bra skudd og evnen til å lage mål. Og så tror jeg hun har godt av å komme inn i det norske systemet og trene mer fysikk. Hun er glad i å løpe og vil passe godt inn i vår spillestil. Vi har gode spillere i samme posisjon allerede, men har vi ambisjoner om å hevde oss toppen og ute i Europa neste år, trenger vi flere å spille på. Jeg har hatt dialog med henne hele vinteren og er veldig glad for at hun valgte oss. Hun hadde mange tilbud, forteller Senstad.

 

For ytterligere kommentarer:

Simona Szarková, tlf: 00421905819755

Arne Senstad, tlf: 92081900