Storhamars nye helt på kanten vil gi Vipers kamp – Storhamar
TRIVES: - Jeg føler meg utrolig privilegert som får bli en del av den gjengen her som virkelig satser for fullt i år, sier Kristin Venn (i midten). Her sammen med to andre spillere som er nye i Storhamar, Guro Nestaker og Synne Fossheim. (Foto: Stian Bye Høgsveen)

Storhamars nye helt på kanten vil gi Vipers kamp

Hun er så god at Thorir Hergeirsson ville ha henne med på verdens beste landslag. Det takket hun nei til, men for Storhamar er Kristin Venn (24) villig til å gi alt hun har. 

 

Onsdag er det toppkamp mellom Storhamar og Vipers i Boligpartner Arena. Kristin Venn tror på seier.

– Vipers er storfavoritter og det blir en tøff kamp mot, men jeg håper å tror at vi kan gi dem en skikkelig kamp! Vi har fått en god start  på serien med to seire, men noe smårusk har det vært som må bort om vi skal slå Vipers. Vi skal gi alt for seier, både for vår egen del og for publikum. Vi gleder oss veldig og håper så mange som mulig tar turen til hallen, sier hun før storoppgjøret.

 

Fokuserer på klubb

 

Storhamars nye helt på kanten er trønder, men hun er ikke ukjent med Hedmark. Hun har gått på NTG i Kongsvinger og spilt for Grue. De siste årene har hun vært en av Byåsens mest toneangivende spillere, og sett på som en kommende internasjonal superstjerne på håndballhimmelen.

Kristin Venn debuterte på a-landslaget i fjor sommer og scoret fem mål på to treningskamper mot Frankrike. Da høsten kom valgte hun å takke nei til landslag.

– Jeg har ingen annen forklaring på det enn at jeg heller ønsker å fokusere på klubbnivå. Jeg hadde mye smårusk i kroppen og hadde mye unødvendige skadeavbrekk. Denne avgjørelsen var veldig vanskelig å ta, men jeg har sett det siste året at jeg har tjent mye på det. Jeg har aldri vært i bedre fysisk form noen gang og har trent lenge og bra uten småskader. Det har gjort at jeg kan spille håndball uten unødvendige avbrekk, sier Kristin Venn.

Nå skal hun bruke alle sine krefter på å bli best mulig i Storhamar, og på sykepleierstudier.

– Jeg valgte Storhamar på grunn av at jeg da kan kombinere topphåndball og studier. Jeg skal studere på Elverum så totalpakka her ble veldig bra for meg. Samtidig synes jeg Storhamar spiller håndball på en måte som passer meg bra, med mye fart og spenning. Jeg har alltid sett på Storhamar som en gjeng med krigere som aldri gir seg. Det har alltid vært slitsomt å spille mot Storhamar, og det skal det bli i år også, sier hun.

 

– Storhamar er et steg opp

 

Kristin Venn er storfornøyd med sin nye klubb, og mener det er opp et nivå på karrierestigen.

– Jeg har blitt tatt veldig godt imot av Storhamarfamilien. Jeg føler meg utrolig privilegert som får bli en del av den gjengen her som virkelig satser for fullt i år. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang med kamper. Jeg ønsker selvfølgelig å utvikle meg selv som håndballspiller, jeg er sikker på at overgangen til Storhamar har vært et stort skritt i riktig retning. Jeg trives veldig bra så langt! Hamar er en veldig fin by, med mange hyggelige mennesker som har ønsket meg velkommen. Det setter en småsjenert trønder veldig stor pris på.

Men hun er ikke mer sjenert enn at hun ønsker å ta medaljer og pokaler sammen med Storhamar.

– Jeg håper vi kan være med å kjempe i toppen med de beste. Det kommer mange og tette kamper som vil kreve mye av oss, og jeg håper vi kan prestere stabilt gjennom hele sesongen.

Med seriekamper, europacup og studier blir det en travel sesong for Kristin Venn, men hun har et knep for å koble av og skape litt balanse i livet, deriblant hunden Lotto, en fire år gammel gordon setter.

– Jeg å gå turer med hunden min, møte venner, slappe av og tilbringe tid med familien.

 

VENNS BESTE VENN: Turer med Lotto (4) er Kristin Venns favoritt utenfor håndballbanen. (Foto: Privat)