Et ekstra surt tap for Storhamar – Storhamar

Et ekstra surt tap for Storhamar

Molde banket Vipers søndag. Onsdag kveld slo de også Storhamar.

Molde slo seriefavoritt Vipers med seks mål i forrige runde, og skapte med det ny spenning om førsteplassen i eliteserien. Storhamar er Vipers største utfordrer og onsdag kveld var det våre egne Hamar-jenter som skulle brynes seg mot fremadstormende Molde. Med hjemmeseier ville det virkelig bli spenning i gullkampen.

Storhamar satte inn kampens tre første mål og jobbet godt i forsvar. Da Molde-trener Helle Thomsen tok timeout etter seks minutter hadde ikke laget hennes fått inn et eneste mål. Det gikk ytterligere ett og et halvt minutt før de satte ballen bak Chana Masson. Kampen jevnet seg ut og ved halvspilt omgang var stillingen 6-5. Da var det Arne Senstad sin tur til å dra fram det grønne kortet.  Like etterpå var Molde oppe på uavgjort for første gang i kampen (6-6). Storhamar ble nølende i sitt angrepsspill og passive i forsvar utover i omgangen. Likevel klarte hjemmelaget å gå til pause med en ledelse på to mål, mye takket være Chana Masson som reddet ti av 21 skudd.

Storhamar var like nølende i starten av andre omgang, og Arne Senstad tok timeout etter bare to og et halvt minutts spill for å vekke spillerne sine. De neste minuttene var ikke noe bedre. Etter drøye 12 minutter var Molde for første gang i ledelsen (15-16). Lagene fulgte hverandre tett, men Storhamar utnyttet skuddmulighetene dårlig og gjorde i tillegg flere tekniske feil. Da Helle Thomsen tok timeout med sju minutter igjen å spille, var Molde fortsatt foran med ett mål (19-20). Storhamar klarte ikke å svare på taktikken. Med kun tre minutter igjen var Molde tre mål foran (22-23). Da kunne ikke Arne Senstad spare sitt siste timeout-kort lenger. Storhamar satte inn de to neste målene og var kun ett mål 40 sekunder før slutt da Molde tok sin siste timeout. Publikum øynet håp, men Molde holdt unna og tok nok en overraskende seier. Bortsett fra Chana Masson var det ingen av de etablerte spillerne som spilte opp mot sitt beste.

Resultatene fra kveldens kamper i Eliteserien finner du HER!

Storhamar-Molde 23-24 (13-11)