Må ta igjen sju mål i Ungarn neste helg – Storhamar

Må ta igjen sju mål i Ungarn neste helg

Kaptein Betina Riegelhuth må få med seg hele laget på en skikkelig opphenting når de spiller returoppgjøret mot Siófok neste helg. I kvartfinalen på hjemmebane holdt lagene følge lenge, men Storhamar måtte lide nederlag etter en svak avslutning på kampen.

Siófok gikk ubeseiret gjennom gruppespillet og er kanskje den største favoritten til vinne hele turneringen. De var dermed storfavoritter i den første kvartfinalekampen i Boligpartner Arena søndag kveld.

Storhamar startet uten respekt for motstanderen og Mia Solberg Svele banket inn kampens første mål. Hjemmelaget var også i ledelsen 4-2 etter sju minutters spill og klarte å holde seg foran de neste minuttene. Siofok-trener Tor Odvar Moen tok timeout etter halvspilt omgang. Da ledet Storhamar 5-4. Ett minutt senere var det Siofok som var ett mål foran (5-7). Da tok det ikke lang tid før Arne Senstad dro fram det grønne kortet. Siofok kom for første gang opp i en tomålsledelse etter knappe 23 minutter (8-10), men kampen var jevn og tøff. Storhamar satte inn de to neste og var ajour igjen da det gjensto fem minutter av første omgang. Siofok klarte derimot å komme seg ett mål foran før pause.

Et entusiastisk hjemmepublikum øynet sjansen for et godt resultat etter første omgang. Storhamar viste gode takter, anført av en god Chana Masson i mål, Mia Svele som playmaker og en skuddvillig Betina Riegelhuth. Storhamar startet andreomgangen med å banke inn de to første målene og satte seg selv i førersetet igjen. Men kampen bølget frem og tilbake og Siofok kapret kjapt ledelsen igjen. 14  minutter ut i omgangen var Siofok fire mål foran. Da hadde Storhamar rotet bort ballen og gitt bort enkle ankomst- og kontringsmål til ungarerne. Arne Senstad tok timeout for å få jentene sine på rett spor igjen. Siofok var fortsatt fire mål foran da de tok timeout på stillingen 22-26 ni minutter før slutt. Storhamar falt litt sammen på slutten av kampen og måtte seg slått med sju mål. Fem av baklengsmålene kom da Storhamar hadde tatt ut målvakt for å spille en mer i angrep.

HER kan du se alle resultatene fra EHF-cupen.

Storhamar – Siófok 24-31 (12-13)