Betina skjøt Storhamar et skritt nærmere seriesølv – Storhamar
Betina Riegelhuth. Foto: Stian Bye Høgsveen

Betina skjøt Storhamar et skritt nærmere seriesølv

Storhamar kjemper for å få sølvmedaljene i årets serie. Seieren mot Fredrikstad onsdag kveld var et godt steg mot målet.

Storhamar startet best og ledet 5-3 etter ti minutter, men Fredrikstad ga seg ikke. Tre minutter var de ajour på 5-5. Da tok Arne Senstad timeout. Det hjalp lite. Storhamar spilte seg riktignok til sjanser, men bommet på en rekke skudd. Fredrikstad-målvakt Jenny Sandgren sørget for at Storhamar fikk drøye ni minutters måltørke, før Malene Aambakk sendte Storhamar sendte Storhamar i ledelsen igjen 19 minutter ut i omgangen. Fem minutter senere hadde Fredrikstad satt i to på rad og var for første gang i ledelsen (6-7). Arne Senstad tok sin andre timeout for å vekke spillerne sine. Lagene fulgte hverandre tett også resten av omgangen og lagene gikk til pause på stillingen 9-9. Også Storhamar-målvakt Chana Masson spilte en god førsteomgang.

Storhamar var litt nølende de første minuttene av andreomgang, men så fant Betina Riegelhuth fram storslegga og Storhamar leder 14-11 etter 11 minutter. Det gikk ikke mer enn fem minutter før Fredrikstad igjen var ajour (15-15). Men så tok Storhamar over initativet igjen. Åtter minnutter før slutt var de gule to mål foran (17-15) og Arne Senstad tok sin siste timeout. To minutter senere var det Fredrikstad som prøvde seg med en prat. Da ledet Storhamar 19-16. Storhamar lot seg ikke pille på nesen denne gangen og sørget for hjemmeseier og to meget viktige poeng i sølvkampen. Betina Rieglhuths målshow var tungen på vektskåla i en spennende kamp.

Heidi Løke er fortsatt ute etter hjernerystelsen hun pådro seg i seriekampen mot Molde. Moa Fredriksson er også ute med skade og spilte ikke kampen mot Fredrikstad.

Vipers sikret seg seriegullet tre runder før slutt med seier over Skrim onsdag kveld.