Espen Fossli Olaussen (38) blir Arne Senstads assistentrener i Storhamar Håndball Elite neste sesong.

 

Nåværende asssistent Eirik Haugdal forsvinner etter denne sesongen for å bli hovedtrener i Fredrikstad. Nå er hans erstatter klar.

Espen Fossli Olaussen skal i tillegg til rollen på elitelaget også jobbe på Wang Toppidrett og som spillerutvikler i Storhamar bredde.

Fossli Olaussen er fra Buskerud, men bor nå i Nykøbing Falster i Danmark der han er trener for Team Sydhavsøernes juniorlag og seniorlaget i 2. divisjon. Han er også med på analyseteamet på klubbens lag i førstedivisjon som nå spiller kvalikk om opprykk til eliteserien.

Dette forteller han selv om sin karriere.

– Spillererfaringen er ikke mye å skryte av, men jeg var vel det som kunne kalles et talent. Jeg om inn i Drammen HK som 18-åring, men knuste ankelen det året. Det ble aldri det samme. Etter det surret jeg rundt som spiller i 2.-3.- og 4. divisjon. Jeg tok trenerutdanning og andre relevante kurs i stedet for å trene. Har jobbet med spillerutvikling for region sør i 11-12 år, med alt fra sonemiljøer til bylagsgull og region-NM-gull. Var assistent i Vikersund i 1. divisjon den gang Bent Svele var med Storhamar og kalte oss en campingplass. Etter dette har jeg trent diverse lokale lag, før Glenn Solberg hentet meg til St Hallvard. Hadde noen gode sesonger der, før jeg havnet i Glassverket. Der hadde jeg Lerøy/2. divisjon og etter hvert elite. Jeg ble hentet til TSØ i Mai 2018 og har hatt ett flott år i Danmark, men totalen i Storhamar fristet veldig. Eirik var på for å få  meg til Fredrikstad først, men der var det vanskelig å få en jobb på dagtid, så totalen i Storhamar, pluss den sportslige utfordringen, gjorde at jeg valgte å komme til Hamar.