Storhamar banket Tertnes i den avgjørende semifinalekampen, og møter Vipers i sluttspillfinalen.

 

Lagene hadde vunnet hver sin kamp og dermed var det duket for den tredje og avgjørende semifinalekampen i sluttspillet i Boligpartner Arena tirsdag kveld.

Tertnes startet best og ledet hele 5-1 etter drøye fem minutters spill. Storhamar svarte og utliknet til 5-5 da det hadde gått 13 minutter og minuttet etter var hjemmelaget i ledelsen for første gang (6-5). Det ble tett og intenst utover i omgangen, men Storhamar skjerpet forsvaret og ledet på det meste med fire mål. Men Tertnes kom tilbake og det var bare to måls forskjell mellom lagene til pause.

Storhamar satte inn de tre første i andre omgang. Forsvarspillet satt enda bedre og 13 minutter ut i omgangen var Storhamar foran med åtte mål (23-15). Da valgte Tertnes å ta timeout. Det hjalp lite. Bare to minutter senere var hjemmelaget ti mål foran. Resten av kampen ble en seiersparade for de gule og blå som lot samtlige få spilletid på slutten. Kampen endte 33-22

Storhamar er dermed klare for den første sluttspillfinalen i klubbens historie.

Finalerunden mot Vipers skal også spilles best av tre kamper.

 

Kampfakta

Storhamar – Tertnes 33-22 (15-13)
Sluttspill Eliteserien håndball kvinner – 3. semifinale (spilles best av 3)
Boligpartner Arena, Hamar tirsdag 7. mai 2019.

Storhamars lag: Stine Liden, Lea Løkke-Øwre, Chana Masson – Malene Aambakk, Heidi Løke, 5 Elise Skinnehaugen 4, Ellen Marie Folkvord 1, Anna Sofie Sandberg, Kristin Venn 2, Tonje Enkerud 5, Tina Engan, Synne Fossheim, Mia Svele 2, Moa Fredriksson, Betina Riegelhuth 9, Guro Nestaker 4.

Toppscorer Tertnes: Kjerstin Boge Solås 5

Utvisninger: Storhamar 5×2 min, Tertnes 4×2 min.

Dommere: Magnus Muri Nygren , Andreas Daviknes Borge

Storhamars beste: Betina Riegelhuth

Tertnes’ beste: Kjerstin Boge Solås

Tilskuere: