Storhamar ledet med fem mål mot Vipers, men tapte etter ekstraomganger – Storhamar

Storhamar ledet med fem mål mot Vipers, men tapte etter ekstraomganger

Storhamar hadde Vipers i kne helt til siste sekund i ordinær spilletid i den første finalekampen i sluttspillet.

Vipers satte inn kampens første mål, men Storhamar nektet å slippe taket slik som de gjorde i seriekampen tidligere i vår. Etter knappe 20 minutter hadde Storhamar kjempet seg til uavgjort (11-11) og Vipers tok timeout. To minutter senere var Storhamar for første gang i ledelsen (11-12). Det ble jevnt helt ut omgangen, men Storhamar klarte holde seg foran med ett mål da lagene gikk til pause.

Betina Riegelhuth måtte forlate banen med skade midtveis i første omgang, men lagvenninnene kjempet godt da kapteinen ikke kunne spille.

Lagene fulgte hverandre tett også i starten av andre omgang. Chana Masson gjorde sitt for å holde Storhamar inne i kampen. Det gjorde også sitt til at de andre tok skikkelig tak  og Storhamar fikk  kampen i sitt spor. Etter halvspilt  omgang ledet Storhamar med fire mål (25-29). Vipers prøvde seg med en ny timeout for å finne mottrekk. Arne Senstad svarte med en timeout bare minuttet senere. Storhamar scoret det neste målet og hadde fem mål å gå på da kampen skulle avgjøres (25-30). Men Vipers kom kraftig tilbake. De satte inn mål i kampens siste sekund og sikret ekstraomganger med 34-34.

Vipers gikk på banen med mest selvtillit i ekstraomgangene og kjempet seg til seier i den første finalen.

Sluttspillfinalen spilles best av tre kamper. Neste kamp er på Hamar tirsdag 21. mai. En eventuell tredje kamp spilles i Arendal torsdag 23. mai.

Guro Nestaker ble kampens store spiller med fantastiske 17 mål.

Vipers Kristiandsand – Storhamar 34-34 (17-18)
42-40 etter ekstraomganger

Sluttspill Eliteserien håndball kvinner – 1. finale (spilles best av 3)
Aquarama, Kristiansand lørdag 18. mai 2019.

Storhamars lag: Stine Liden, Chana Masson – Malene Aambakk 1, Heidi Løke 4, Elise Skinnehaugen 1, Ellen Marie Folkvord 1, Kristin Venn 4, Tonje Enkerud 5, Kristin Høybakken, Synne Fossheim, Mia Svele 6, Moa Fredriksson, Betina Riegelhuth 1, Guro Nestaker 17.

Toppscorer Vipers: Emilie Hegh Arntzen 10.

Utvisninger: Storhamar 4×2 min, Vipers 5×2 min.

Dommere: Magnus Muri Nygren , Andreas Daviknes Borge

Storhamars beste: Guro Nestaker

Vipers’ beste: Jeanett Kristiansen