Tonje Haug Lerstad (22) er et av landets største keepertalenter. Nå skal hun vokte buret for Storhamar.

 

– Min ambisjon er å være stabilt en av de beste målvaktene i serien. Jeg ønsker å være en spiller som kan bidra mye og få masse ansvar. På vegne av laget håper jeg at vi så klart skal ta medalje, komme til cupfinaleen og at vi kan levere godt i Europa, sier hun.

Storhamar får en målvakt som elsker oppmerksomhet og utadvendt, en potensiell publikumsyndling med andre ord.

Tonje Lerstad kommer fra eliteserieklubben Molde. Der har hun spilt etter at hun forlot Byåsen like før jul. Hun har vært i landslagsdiskusjonen i flere sesonger allerede og er fast inventar på rekruttlandslaget. Det betyr at Storhamar har skaffet seg en av landets beste målvakter.

Lerstad har skrevet en toårskontrakt med Storhamar, og blir en del av laget fra 1. juni 2019.

GOD VENN: Hunden Walter er Tonjes beste venn, og god å ha når man skal koble av fra håndballen. Foto: Privat.

Trønderen startet med håndball som sjuåring og har holdt på konstant siden det. Ganske tidlig valgte hun å stå i mål.

Jeg fant fort ut at dette var noe jeg var god til og likte å gjøre, sier hun.

Lerstads største håndballøyeblikk er da hun vant NM for 15-åringer.

– Det var utrolig gøy fordi kampen gikk på tv og det var mye publikum som kom og så finalen.Ellers må det ha vært å komme på all star team under junior-VM i Spania. Det var veldig stas.

Lerstad er glødende engasjert og gleder seg stort til å komme til Hamar.

– Jeg valgte Storhamar fordi jeg tror det er en klubb som passer meg veldig godt. De er et lag som kjører mye tempo, som gjør at jeg får brukt ferdighetene jeg har til å starte hurtig og kaste langpasninger. Det er også viktig for meg med mange kamper og europacupspill, noe som Storhamar kan tilby. Jeg hadde noen tilbud fra Danmark som også var interessante, men på grunn av det sosiale og litt mer trygghet, så valgte jeg Storhamar, forteller hun.

Det skal hamarsingene være glade for.

FOR NORGE: Tonje Lerstad er fast inventar på det norske rekruttlandslaget. Foto: fotosas

– Etter en liten skadeperiode i Molde er jeg supermotivert for å trene mye og bra når jeg kommer til Hamar. Samtidig tror jeg at det blir mye morsomt med den gjengen som er der nå. Jeg har vært i Hamar et par gang tidligere og det er jo en veldig koselig by. Liker at det er så korte avstander til alt. Har jo også hørt at det er en idrettsby, så det blir morsomt å bli en del av det, sier Lerstad.

Målvakten tar en bachelor i sosiologi ved siden av håndballen. Når hun ikke er i hallen eller på skolen tilbringer hun tid med venner og med hunden Walter.

Storhamar-familien ønsker både Tonje og Walter velkommen til Hamar.

 

Fakta

Tonje Lerstad

Født: 9. oktober 1996

Posisjon: Målvakt

Tidligere klubber: Klæbu, Utleira, Byåsen og Molde

 

10 favoritter

Favorittrener: Fredrik Gustavsen som trente meg i Klæbu og en periode i Byåsen.

Favorittspiller: Mange gode spillere så vanskelig å plukke én

Favorittmat: Glad i kinesisk

Favorittdrikke: PM

Favorittbok: Harry Potter

Favorittfilm: Harry Potter

Favorittprogram: Game of Thrones

Favorittmusikk: Listepop

Favoritthobby: Golf

Favorittland: Norge på en fin solskinnsdag

Foto: Stian Bye Høgsveen