Maja Jakobsen (28) forlot Storhamar i 2015. Nå kommer Raufoss-jenta hjem, skal spille for Storhamar de tre neste sesongene og bli hamarsing.

 

– Storhamar er et av de beste lagene i Norge, og det skjer mye positivt i klubben. Klubbens ambisjoner matcher med mine. Da jeg bestemte meg for å reise tilbake til Norge var det et enkelt valg. Storhamar er min klubb, sier hun.

Storhamar er meget fornøyd med den nye signeringen. Her får klubben en spiller med internasjonal erfaring fra Champions League-klubben Odense og fra det norske landslaget.

Hvorfor valgte du å dra fra Storhamar i 2015?

– Etter mange gode år i Storhamar ønsket jeg å oppleve noe nytt og realisere drømmen min om å spille i utlandet. Jeg ønsket også å spille i Champions League. Dette har jeg vært så heldig å få oppleve, og nå venter nye mål og opplevelser med Storhamar, sier Maja Jakobsen.

HAMARSINGER: Maja Jakobsen skal bosette seg i Hamar med kjæresten Eldar Hadzimehmedovic. Foto: Privat

Hun angrer ikke på at hun reiste ut i håndball-verden.

– Jeg har hatt fire fine år i Danmark med opp- og nedturer, og en masse opplevelser jeg ikke ville vært foruten. Håndball er større i Danmark og det er mer publikum og større interesse. Odense håndball har de siste årene utviklet seg veldig, og blitt et av de beste lagene i Danmark. Dette har vært morsomt og spennende å være en del av. Jeg har fått oppleve hvordan det er å være profesjonell håndballspiller, og jeg har utviklet meg både som person og håndballspiller.

Men Maja Jakobsen har også sterke minner fra forrige periode i Storhamar der hun vant både bronsemedalje i serien og NM-sølv med juniorlaget. Det sterkeste minnet er kanskje seieren over Buducnost i europacupen. Da spilte laget i Prestrudhallen og det var stinn brakke.

– Jeg trivdes veldig godt i Prestrudhallen, men det var på tide med en ny hall på Hamar. Jeg husker jeg var med på befaring i den nye hallen sist jeg spilte i Storhamar, men rakk ikke spille der. Boligpartner Arena er et kjempeanlegg og jeg gleder meg veldig til å spille der, sier hun.

GULLJENTE: Maja Jakobsen har EM-gull for Norge. Foto: Privat

Nå er håpet å vinne noe med Storhamar.

– Jeg har fortsatt store ambisjoner som spiller og ønsker å utvikle meg videre. Jeg har ambisjoner om å vinne noe med Storhamar, sier Jakobsen som har vunnet VM gull med juniorlandslaget og EM gull med håndballjentene.

Maja Jakobsen er gravid og har termin i begynnelsen av juli. Hun skal brukes høsten på å trene seg opp igjen.

– Først og fremst skal jeg gjøre det jeg kan for å komme i form igjen etter graviditeten. Så håper jeg at både jeg og laget skal ta nye steg. At vi kan kjempe om titler i Norge, og spille internasjonale kamper.

Sammen med kjæresten og samboeren Eldar Hadzimehmedovic blir de en liten familie når babyen kommer i sommer. Nå skal de gjøre hamarsinger av seg også.

– Jeg har spilt på Storhamar i seks år, men har aldri bodd på Hamar. Byen har utviklet seg mye de siste årene og blitt utrolig fin. Nå er det på tide å bosette seg der og det gleder vi oss til. Jeg håper at Eldar kan få jobb så fort som mulig. Det er mye spennende som skjer fremover. Vårt neste mål nå er å finne en bolig på Hamar med utsikt over til Toten, sier Maja Jakobsen.

 

Fakta

Maja Jakobsen

Født: 28. mars 1990

Posisjon: Høyre back

Tidligere klubber: Gjøvik, Byåsen, Storhamar og Odense.

 

10 favoritter

Favorittrener: Har hatt mange gode trenere i min karriere. Det er vanskelig å peke ut noen.

Favorittspiller: –

Favorittmat: Hamburger

Favorittdrikke: Pepsi Max

Favorittbok: Har ingen

Favorittfilm: En eller annen romantisk komedie

Favorittprogram: Nyhetene og sporten

Favorittmusikk: Øvre djupsving bænd m/gul og svart og Vazelina

Favoritthobby: Trene, og slappe av etter trening

Favorittland: Norge

FØR: Maja Jakobsen gleder seg til å komme tilbake til Storhamar. Her fra hennes første periode i klubben. Foto: Tore Svensrud