Venstrehendte Emilie Hovden er en av landets mest talentfulle spillere og er blant de mestscorende i Eliteserien denne sesongen. Fra neste sesong skal hun score mål for Storhamar.

 

Hovden kommer fra Fana og har skrevet under en toårskontrakt med Storhamar fra sommeren 2019.

Hun har vært Fana-jente siden hun var ni år, bortsett fra et år i Molde sesongen 2015/2016. Hun har spilt på yngres landslag (LK96) og var også med på den siste samlingen til rekruttlandslaget.

Kantspilleren håper å skape store øyeblikk i Boligparter Arena.

– Hittil er det opprykket med Fana forrige sesong som henger høyest av det jeg har opplevd på håndballbanen. Ellers har jeg utrolig mange gode minner fra juniorhåndballen, med blant annet NM gull i regionslagtureningen, forteller Emilie Hovden.

KJÆRESTE: Emilie Hovden stortrives på tur sammen med kjæresten Nachat Minzalji. Foto: Privat

Hvorfor valgte du nettopp Storhamar som neste skritt i karrieren?

– Valget mitt falt på Storhamar etter å ha snakket en del med Arne. Jeg føler meg virkelig ønsket til klubben, og at de har troen på mine kvaliteter. Ellers har laget mange gode, erfarne og treningsvillige spillere som jeg gleder meg til å bli kjent med. Storhamar har vært et topplag i eliteserien de siste årene og tatt mange medaljer. Det beviser vel at de gjør mye riktig, og det blir utrolig gøy å få være med på dette. Jeg ønsker å utvikle mine spisskompetanser, og bli en enda bedre håndballspiller. Samtidig håper jeg at jeg kan være med å bidra til at Storhamar fortsatt skal kjempe om medaljene i serien, og bite godt fra seg ute i Europa, sier hun.

Hovden gleder seg til å flytte fra Bergen til Hamar.

– Inntrykket jeg har fått er at Hamar er en idrettsglad by, der det er mye engasjement rundt klubben. Jeg har ikke vært så mange ganger i Hamar, men jeg har undersøkt litt og fått et bra inntrykk av byen! Jeg har også hørt at det blir ganske kaldt om vinteren, men jeg er glad i å gå på ski så det er kanskje ikke så dumt det, forteller hun.

Emilie Hovden er nemlig glad i friluftsliv når hun ikke er inne håndballhall.

– I Bergen har jeg jobbet en del som assistent på barneskole og SFO, og en dag har jeg lyst til å utdanne meg som lærer. Det var på skolen jeg møtte kjæresten min, som også blir med på flyttelasset til Hamar Ellers fylles dagene med mye trening, men skulle det dukke opp en frihelg drar vi ofte på fjellet eller reiser et sted. Jeg liker veldig godt å være ute i naturen, og er ofte på fjellturer, sier Storhamars nye superkant.

 

Fakta

Emilie Margrethe Hovden

Født: 5. april 1996

Posisjon: Høyre kantspiller

Tidligere klubber: Molde, Fana

 

10 favoritter

Favorittrener: Her jeg skal skrive Arne Senstad?

Favorittspiller: Nora Mørk

Favorittmat: Mamma sin lasagne

Favorittdrikke: Pepsi max

Favorittbok: Leser ikke mye bøker, men liker å høre på podcaster

Favorittfilm: Nylig – A star is born. Ellers glad i komedier, takler ikke skrekkfilmer

Favorittprogram: For tiden – Heimebane

Favorittmusikk: Mye forskjellig

Favoritthobby: Fjelltur

Favorittland: Hellas

FRILUFTSLIV: Emilie Hovden elsker fjellet og drar ut i naturen så fort hun har håndballfri. Foto: Privat