Både Storhamar og Tertnes er glad i hurtig håndball. Det syntes tydelig fra start i dagens kamp der lagene satte opp et forrykende tempo. De første minuttene gikk også ballen stort sett i mål i hvert angrep. Etterhvert ble det dessverre litt mer tempo enn kvalitet og det førte til flere bomskudd og tekniske feil begge veier. Det sto 4-4 etter ti minutter.

Lagene fulgte hverandre tett og byttet på å lede med ett mål eller to. Tonje Lerstad gjorde en god omgang, og fikk frem en av sine varemerker, rask igangsetting og kontringspasninger. Storhamar fikk flere gode muligheter både i direktekontringer og ankomstspill, og scoret med dette flere raske mål.

De siste minuttene av første omgang klarte Storhamar å skaffe seg en ørliten luke på tre mål, og kunne gå til pause med 17-14 ledelse. Det var en omgang med mye vilje fra begge lag. Det høye tempoet ga endel feilpasninger og litt urytmisk angrepsspill til tider, men spenningen var absolutt tilstede.

Tertnes kom best i gang i andre omgang og knappet inn ledelsen. De kom seg opp i ryggen og vekslet mellom å ligge ett eller to mål bak. Storhamar slapp dem allikevel aldri helt opp på siden og virket å ha noenlunde kontroll. 16 minutter ut i omgangen satte Storhamar inn støtet og gikk i løpet av en fem minutters periode fra 24-23 til 29-23. Da var kampen i realiteten avgjort. Kampen ender 32-28 til Storhamar, som tar en meget sterk seier etter en trøblete oppladning.

Emilie blir vel fortjent kåret til banens beste. Hun ender på 12 mål og er fortsatt suveren toppscorer i Rema 1000-ligaen. Hun scorer fra alle mulige og umulige vinkler, på kontringer og ankomst. I tillegg er hun igjen sikker fra straffemerket.

Godt er det også å se at Tonje Lerstad virkelig begynner å finne formen. Kneskaden har nok holdt henne endel tilbake, men i dag ser vi virkelig hva som bor i henne. Hun tar mange baller, og vi får en ekstra dimensjon i ankomst- og kontringsspillet med en keeper som er ekstremt god på å få tak i ballen og sette i gang hurtig.

Nå gleder vi oss til Fana på lørdag. Et forsmedelig hjemmetap fra i høst skal revansjeres!