12. mars 2020

Pressemelding fra Storhamar Håndball Elite

Storhamar Håndball Elite har inngått avtale med ny hovedtrener fra sesongen 2020/2021, og i 3 år fremover.

Vår eminente trener, Magnus Johansson, valgte å si opp avtalen med oss etter denne sesongen. Storhamar har derfor igjen gjennomført en prosess med å ansette ny trener. I dette arbeidet har vi primært lett etter en norsk topptrener som innehar de egenskapene som skal til for å utfordre toppen i norsk kvinnehåndball.

For oss har det vært viktig at også vår nye trener skal passe inn i vår klubbkultur og kunne identifisere seg med våre målsettinger. Treneren skal kunne bidra til å videreutvikle oss som klubb, kunne bidra til at vi til enhver tid besitter den riktige spillergruppen og sørge for at denne utvikler seg optimalt gjennom en kontinuerlig forbedringsprosess. Vi har sett etter en trener med bred og relevant erfaring og med en personlighet og lederstil som passer for oss.

Vi har videre vektlagt erfaring fra både norsk og internasjonal håndball, siden vi ser på oss selv som en klubb som hører hjemme i europacup i årene fremover – det være seg EHF-cup eller CL.

Alt dette mener vi at vi har funnet i vår nye hovedtrener. Vi har hatt mange samtaler og det har vært en hektisk prosess, men vi er helt sikre på at vi har truffet 100%. 

Ny hovedtrener er Kenneth Gabrielsen
Kenneth Gabrielsen er 44 år og bor i Svelvik i Drammen. Han er gift med Kjersti og har to døtre. Andrea (18) og Frida (14). Han har de 2 siste årene vært daglig leder i to selskaper. Gabrielsen har også vært inne på eiersiden. 

Han har 10 års bakgrunn som topptrener i Norge og har vært juniorlandslagtrener i 4 sesonger. Han overtok Vipers Kristiansand etter Gunnar Pettersen sommeren 2016 etter at han tidligere trente Glassverket fra 1 divisjon til Champions League i løpet av 5 sesonger. 

Siste sesongen i Vipers, vant klubben både NM, serie og gull i sluttspillet. I tillegg nådde de finalen i EHF cup. Han ble kåret til årets trener i Norge sesongene 14/15 og 16/17. Kenneth har fullført EHF Mastercoach i 2017.

«Hvorfor valgte du Storhamar»?
«Jeg får vel si at jeg ga meg på topp for 2 år siden. Hadde vel i utgangpunktet ingen planer om et så snarlig comeback til toppidretten. Men savnet har bare økt på, og etter jul så har det vært mange tanker i hode rundt det å komme tilbake i manesjen. Når Storhamar tok kontakt for ca 1 mnd siden tenkte jeg vel at det skader vel ikke å ta en prat. Øystein, Kamilla og Roger gjorde en god jobb på å selge inn klubben og vi har hatt noen fine prosesser rundt en del ting som må ligge til grunn for å ha så tøffe målsettinger. Grunnen til at jeg sitter her nå er vel at vi føler dette er med meget god match. Jeg gleder meg noe vanvittig til å sette i gang 01 juni.», sier Gabrielsen.

«Hvilke ambisjoner har du for ditt nye lag her på Hamar»?
«
 Ambisjoner ja… De er der. Først og fremst vil at jeg er rimelig ydmyk overfor det som har blitt lagt ned av arbeid de siste 5 årene, den er rett og slett fantastisk. Når det gjelder sport har Arne Senstad gjort en meget god jobb her opp en årrekke. Aner ikke hvor mange timer jeg har sittet og forberedt meg på om møte et Storhamar-lag som alltid hadde mange strenger å spille på. Denne sesongen synes jeg Magnus og Espen har virkelig fått sving på forsvar og målvaktspillet. Kan ikke huske at jeg har sett et Storhamar-lag med ett så kompakt godt forsvar. Når det gjelder administrasjon og styre så er det mulig enda bedre. Med Øystein Holtet i spissen har de virkelig bygd et meget solid fundament for en god satsing på Hamar. I tillegg er det et stort apparat med frivillige rundt arrangement som er meget velfungerende. Gleder meg å bli kjent med alle sammen. Mine ambisjoner er å være med å utvikle klubben sammen med mange andre, samt vinne mange håndballkamper med et meget godt håndballag og ikke minst få frem egne spillere over tid. Det gror godt her oppe og har allerede fått en god oversikt over spillere som kan ta steget opp til elitelaget.», avslutter Gabrielsen.

Kontaktpersoner:
Styreleder Øystein Holtet, 90135935
Daglig leder Kamilla Sundmoen, 91771766
Kenneth Gabrielsen, 92839786