Vi har tatt en liten prat (skriftlig i disse tider) med vår nye strekspiller Sara Rønningen. Hva gjør egentlig en håndballspiller i denne spesielle tiden? Finnes det fordeler med denne noe spesielle perioden?

Sara er 23 år gammel og opprinnelig trønder. Hun har spilt for Skogn IL og Levanger HK før ferden gikk til Oslo og Oppsal, der hun har spilt de siste to sesongene.

Hva gjør du i denne perioden for å holde gløden og intensiteten oppe? Jeg bruker alltid tiden utenom sesong til å gjøre den alternative treningen jeg liker best, og det gir meg mye motivasjon!! Det kan være alt fra å kjøre trappeøkter, løpe i myra, kickboksing, samt andre ting man ikke gjør så mye underveis i sesongen. Når det kommer til intensiteten på øktene kjenner jeg at jeg må presse meg litt ekstra, spesielt når jeg trener alene. Men det hjelper veldig å vite at man trener for å være godt rustet for en ny klubb.

Har du noen gode tips til øvelser som er fine alene eller sammen med få andre? Jeg har faktisk begynt med yoga i denne perioden, som er noe jeg har gjort lite av tidligere. Men det er virkelig noe jeg anbefaler flere å gjøre om man trener alene! Som en god begynnelse eller avslutning på økta. Ellers anbefaler jeg de fleste å trene sammen med andre, da jeg selv føler det gjør økten mer intensiv pluss at det blir mer gøy.

Hva setter du mest pris på med denne perioden, og hva er mest utfordrende? Jeg har slitt endel med skader på bein så et lengre avbrekk fra hallgulvet er noe jeg faktisk setter pris på for kroppen sin del. Samtidig fører dette avbrekket til at jeg ikke får trent håndball på samme måte, så utfordringen så langt har vært å finne øvelser som kompenserer for håndballøktene.

Regner med du gleder deg til å sette i gang med fellestreninger etterhvert. Hvordan ser du på den kommende sesongen, og hva er forventningene til deg selv og laget? Akkurat nå er ting veldig uvisst og spennende. med tanke på neste sesong, så jeg er veldig spent på å se hvordan alt blir. Det er litt spesielt å gå inn i en ny klubb når samfunnet er som det er, men samtidig skal det bli veldig greit å komme til Hamar og begynne et nytt kapittel der. Jeg har store forventninger til meg selv og egen utvikling, og håper jeg vil kunne bidra godt til laget! Hvordan sesongen blir er alltid litt usikkert, men jeg håper vi kan være med i gullkampen i år også, og medalje skal det i alle fall bli!!