Som tidligere skrevet har vi fått på plass ny fysisk trener før neste sesong. Ole Christian Bjerkeset Kristiansen, også kalt «Elo» er 29 år og kommer fra Lier/Drammen.

Kan du fortelle litt om bakgrunnen din og hvem du er?

Jeg har jobbet som PT/Coach siden 2011, og har jobbet med toppidrettsutøvere siden 2013. – Jeg var fysisk trener i Glassverket Elite 2014-2015, da Kenneth Gabrielsen var trener der. – 2015-2016 var jeg fysisk trener i Strømsgodset Toppfotball med ansvar for gutter 14-16 år og junior elite 16-19 år. – I juni 2016 ble jeg med Kenneth Gabrielsen til Vipers Kristiansand, og har jobbet som fysisk trener i klubben siden den gang.

– I 2018 åpnet jeg Vipers Akademiet og har vært daglig leder og coach der siden åpningen. Min bakgrunn fra idrett er hovedsaklig fra fotball. Spilte i Strømsgodset fra jeg var 15 år til jeg var 20 år, og spilte etter det i Asker FK og IBK. Jeg spilte håndball til jeg var 16 år, og hadde faktisk Kenneth Gabrielsen som trener i 1 år.

Hvorfor valgte du å gå til nettopp Storhamar?

Hovedgrunnen til at jeg bestemte meg for å flytte hjemover til Østlandet er åpning av nytt CrossFit/Performance senter med nære venner og tidligere kolleger. I tillegg til at jeg savner å være nærmere familien. – Kenneth er en god kompis av meg, og vi prater sammen jevnlig. Da han hørte jeg skulle flytte hjemover, så tilbød han meg jobb i Storhamar. Han har betydd mye for meg og ga meg sjansen i både Glassverket og Vipers, og derfor var det vanskelig for meg å takke nei til tilbudet i Storhamar. Føler jeg skylder Kenneth såppas, at jeg mer enn gjerne hjelper han med dette nye prosjektet i Hamar. Dessuten er jeg glad i å jobbe med Kenneth, og vi fungerer bra sammen som et team.

Hva tenker du om årets sesong?

Først og fremst håper jeg at det blir sesong. Vi vet jo ingenting pga denne situasjonen vi befinner oss i. Heller ikke om det blir E-cup, som det hadde vært veldig kjedelig å gå glipp av. Utover det så mener jeg helt bestemt at Storhamar bør/skal ta 2.plassen i Norge, og gjerne utfordre/nærme seg Vipers Kristiansand. Per dags dato er de litt bak, både som klubb og lag, men det er bra potensial på Hamar og jeg har trua på at de kan gjøre det vanskelig for Vipers. Det hadde vært veldig bra for norsk kvinnehåndball!

Hvordan er det med trening nå i disse dager?

Enn så lenge er jeg fremdeles en del av Vipers, og har mitt fokus der frem til 31.mai. Jeg har likevel begynt så vidt å hjelpe noen av spillerne i Storhamar, og gleder meg til å bli bedre kjent med spillergruppa i juni. Generelt sett i denne perioden er det viktig å bruke tiden godt og legge et godt grunnlag. Bli kvitt skader/plager og sørge for at kroppen er 100% klar inn mot oppkjøring.

5. Hva jeg ønsker å bidra med inn i gruppa

Min jobb er å være fysisk trener, og det er det jeg er opptatt av å bidra med. For meg er det viktig å se helheten, og fokusere på alle faktorene som bidrar til progresjon i fysisk trening. Selve treningen er viktig, men det er vel så viktig å forstå søvn/hvile, ernæring og restitusjon. Jeg ønsker å gi spillerne mer kunnskap om sin egen kropp, og bidra med at de får en dypere forståelse for hva de har behov for. Samt er jeg opptatt av at spilleren har eierskap til sine egne utviklingsmål, og tar ansvar for egen utvikling. – Den største forskjellen for spillerne i Storhamar tror jeg blir at det individuelle fokuset. Jeg mener at på dette nivået må vi jobbe med hver enkelt spiller indivdiuelt, da de allerede er veldig dyktige. Det er ikke godt nok å dele ut like programmer og oppfølging til alle sammen. De har alle forskjellige behov, utgangspunkt, type muskulatur, kropps-sammensetning, historikk og utviklingsmål. Det må vi dykke nærmere inn i. Jeg ser frem til å komme i gang, og gleder meg til å møte spillergruppa. Juni blir tøft 😉