Storhamar Håndball Elite er tatt med i det foreløpige oppsettet

Det europeiske håndballforbundet (EHF) har mottatt 21 søknader/registreringer fra klubber til DELO EHF Champions League 2020/21.

Registrering av klubber vil ikke automatisk si at de er med i Champions League og den komplette listen over alle deltagende klubber vil bli annonsert og bekreftet fredag 19. juni.

2020/21 – sesongen blir den 27. i historien og den første som spilles i nytt format med 16 lag fordelt på 2 grupper á 8 lag.

Ni lag med bekreftede plasser

Basert på EHF rankingen har lag fra de 8 beste nasjonene blitt registrert som følge av å være nasjonale mestere (selv om tittelen ikke kom gjennom sluttspill pga. av COVID-19) og har dermed bekreftet plass i kommende sesong. De Makedonske mesterne har ikke søkt.

Odense Handbold har blitt tildelt en ekstra plass i henhold til de nye reglene som gjør at en ett ekstra lag fra Danmark blir med, som den nasjonen rangert som nr. 1 i EHF European League seeding liste 2020/21. Deltagelsen av disse 9 lagene står og faller nå på godkjenning av EHF EXEC.

12 søknader om oppgradering til Champions League

I tillegg til de 9 har 12 klubber benyttet muligheten til å søke oppgradering fra EHF European League til Champions League gjennom sitt eget forbund.

Så hva skjer nå?

Klubbene som har søkt om oppgradering blir nå evaluert basert på mange kriterier (arena, TV, publikum (!!), resultater i tidligere EHF turneringer, ledelse og digital synlighet) og så blir det laget innstillinger til neste EHF EXEC. Dette vil bekrefte hvilke lag som får de siste 7 plassene i start-oppsettet.

Den endelige listen over lag for Champions League 2020/21 vil bli annonsert fredag 19. juni.

Trekningsdato er bekreftet

Trekningen av gruppespillet avholdes onsdag 1. juli i Wien og blir streamet live på EHF’s digitale kanaler.

Lag med bekreftede plasser (9)
DEN – Team Esbjerg
DEN – Odense Handbold
FRA – Metz
GER – Borussia Dortmund
HUN – Györi Audi ETO KC
MNE – WHC Buducnost
NOR – Vipers Kristiansand
ROU – SCM Ramnicu Valcea
RUS – Rostov-Don

Søknader om oppgradering (12)
RUS – CSKA
GER – SG BBM Bietigheim
ROU – CSM Bucuresti
TUR – Kastamonu Belediyesi GSK
NOR – Storhamar Handball Elite
HUN – FTC-Rail Cargo Hungaria
SWE – Höörs HK H65
FRA – Brest Bretagne
CRO – HC Podravka Vegeta
SLO – RK Krim Mercator
CZE – DHK Banik Most
MKD – WHC Kumanovo

Kilde: ehfcl.com