Storhamar-jentene har hatt noen velfortjente uker med ferie, også kjent som egentrening. Neste uke samles de igjen til fellestreninger, da også ENDELIG med fullkontakt. En som ikke blir å se på parketten i Boligpartner Arena denne sesongen er Mia Svele. Som kjent har hun underskrevet en treårskontrakt med Nykøbing Falster, og tidlig i juli reiste hun nedover til Danmark.

Mia har vært i Storhamar fra hun knapt kunne gå, og de som var i Prestrudhallen på begynnelsen av 2000-tallet husker ei jente som løp etter «de store» og skulle gjøre nøyaktig som dem. Det var ingen tvil om at denne jenta skulle satse på håndball og det var drilling av riktige pasninger og intervaller fra 3-årsalder.

Etterhvert som årene gikk ble hun fremtredende på sitt nivå, og det er ikke få timer med trening som er nedlagt. Hun har fått mange landskamper og også mesterskap på aldersbestemte lag, og til tross for flere skader har utviklingen hele tiden gått i riktig retning.

Hun kom opp i A-stallen som 16-åring og har gått en god skole som playmaker, med Kamilla Sundmoen som læremester. Det siste året har hun virkelig gjort seg bemerket også internasjonalt gjennom godt spill i Europaligaen.

Vi i Storhamar ønsker Mia all mulig lykke til i Danmark og håper på videre utvikling. Vi følger med på veien mot målet om spill i enda bedre klubber. Vi håper og tror vi får se deg briljere på landslaget om noen år, og ønsker deg selvfølgelig hjertelig velkommen tilbake til Hamar når som helst.