Det er med stor glede vi kan meddele at styret i Storhamar Håndball Elite etter en lang og grundig gjennomgang av både helsemessig og økonomisk risiko knyttet til deltagelse i denne sesongens Europa League har besluttet å takke ja til spill i Europa. Som tidligere annonsert vil vi komme inn i tredje kvalifiseringsrunde. Andre runde går nå i helgen, og vår motstander vil derfor først bli klar etter at denne runden er ferdigspilt.

Det vil naturlig nok bli en økt økonomisk kostnad siden det tilkommer store summer i forbindelse med coronatesting. Storhamar vil motta 125.000 kr i støtte fra Norsk Topphåndball per runde, men det er ikke sikkert dette vil være nok. Det kommer selvfølgelig an på hvilke motstandere vi får, og hvordan situasjonen er rundt pandemien når kampene spilles.

Trener Kenneth Gabrielsen sier han er veldig fornøyd med at laget nå får muligheten til å kunne kvalifisere seg til gruppespillet i European League. Han trekker frem daglig leder i klubben Kamilla Sundmoen og skryter av den jobben både hun og klubben har gjort i denne saken;

– Jeg er meget imponert over den jobben Kamilla har lagt ned når det gjelder helserisiko og ikke minst den økonomiske biten. Det ligger mange timers arbeid bak dette. Jeg er også imponert over klubben og hvor detaljorienterte de er. De ønsker ikke noen form for risiko verken på den økonomiske eller helsemessige siden.

Til Hamar Arbeiderblad gir Gabrielsen uttrykk for at dette sportslig sett er en viktig avgjørelse. Det er ingen tvil om at det er et hakk opp fra norsk serie. I tillegg til jevnt over høyere nivå er det også utviklende å møte spillere fra andre nasjoner, som ofte har en annen spillestil.

Han sier til klubbens hjemmeside at det nå bare er å vente i spenning på hvor heldige/uheldige vi er med trekningen. Sportslig sett er det mange gode lag som ligger i potten, men med tanke på corona-situasjonen er det også knyttet spenning til det geografiske. Det hadde, slik situasjonen er, vært ønskelig med en motstander fra Nord-Europa. Et eventuelt gruppespill vil ikke starte før midten av januar og Europa vil da også muligens være i en bedre situasjon enn nå med tanke på Covid-19.

Det er, som Kenneth er inne på, mange rutiner og regler som må følges til punkt og prikke for å få gjennomført runder med Europa-cup i disse tider. Reglementet per 31.08 er at ved reiser til/fra gule land er det ikke pålagt karantene. Om motstanderen derimot er tilhørende i et såkalt «rødt» land medfører dette at hele troppen testes ved hjemkomst og går i karantene til prøvesvar foreligger. Om svaret er negativt kan trening/kamp gjenopptas, men spillerne er i karantene på fritiden. Ny test gjennomføres etter fem dager. Først ved negativt svar her er «fritidskarantenen» over.

Men tross en litt kronglete vei er dette noe vi ser frem mot med stor glede. Kaptein Moa Fredriksson sier hun er glad klubben gir spillerne denne muligheten; – Dette har vært en viktig utviklingsarena for oss de siste to årene. Det blir veldig spennende å se hvem vi trekker og skal møte i november. Vi gleder oss!